De røde vant 3–1 over svakt plasserte Newcastle søndag kveld - som så ofte før med Bruno Fernandes (26) i hovedrollen.

Dermed tok United tilbake 2. plassen på tabellen, som de tidligere søndag mistet til Leicester. Men etter som Manchester City vant over Arsenal, er det fortsatt ti poeng opp til byrivalen.

Roy Keane var søndag gjest hos TV 2 under kampen:

– Det ble tap i tre semifinaler for Ole sist sesong, sier iren med henvisning til nederlagene både i Europa League, FA-cupen og ligacupen.

– Han må gjøre mer nå. Dette er hensynsløst. Han må over mållinjen, sier Roy Keane om Solskjær – og konkretiserer:

– Han må vinne et trofé nå de neste månedene.

NY SEIER: Ole Gunnar Solskjær kunne glede seg over triumf på Old Trafford søndag kveld. Foto: OLI SCARFF / X01348

Manchester United ble utslått av nettopp City i ligacupen, men er fortsatt med i FA-cupen og Europa League. Og - som Keane understreker - så er Champions League-plass et minstekrav i ligaen.

– Det var en dårlig 1. omgang, men de scorer de to-tre målene som du forventer av United. Ole bør være ganske fornøyd, sier Keane om seieren søndag.

– Vi måtte skru opp tempoet litt i 2. omgang, særlig på den siste tredjedelen, og jeg føler at vi klarte det, sier Ole Gunnar Solskjær til BT Sport.

– Vi kan ikke kontrollere andre lag. Vi må bare fokusere på oss selv og være det best mulige Manchester United i hver kamp.

Newcastle leverte massevis av energi fra start, men etter en snau halvtime gjorde Marcus Rashford alt alene til sitt niende Premier League-mål. Han driblet Emil Krafth to ganger og avsluttet i nærmeste hjørne - og der var ikke keeper Karl Darlow med på notene. 1–0.

– Han må gjøre det selv, fordi det er for dårlig bevegelse. Men Rashford har kvaliteten til å gjøre det, sier Keane på TV 2-sendingen.

JUBLER IGJEN: Bruno Fernandes hadde scoring og målgivende også mot Newcastle søndag kveld. Her gratuleres han av Nemanja Matic. Foto: Stu Forster / POOL / GETTY POOL

Manchester United var ikke så lenge i paradis. Allan Saint-Maximin klemte til og ballen føk over De Gea til 1–1, som også ble pauseresultatet.

– Jeg synes Newcastle fortjente det. De viste fighting spirit, sier Keane, som ikke var imponert over vertenes start på kampen.

Men Manchester United kom tilbake i ledelsen etter 56 minutter. Daniel James fikk stå veldig alene på høyresiden. Pasningen fra Nemanja Matic/Bruno Fernandes var perfekt, og James lot seg ikke be to ganger. 2–1.

Så viste Marcus Rashford igjen frem sin blendende teknikk, og Newcastles Joseph Willock la ham unødvendig i bakken. Bruno Fernandes var igjen kaldblodig fra 11-metersmerket, og det sto plutselig 3–1.

STRAFFE! Marcus Rashford blir lagt ned av Newcastles Joseph Willock. Foto: STU FORSTER / POOL

Fernandes er dermed oppe i 35 målpoeng denne sesongen - hvis vi tar med alle turneringer. Mot Real Sociedad i midtuken scoret han to. Dette var hans 11. straffesparkmål siden debuten i Premier League i februar 2020.

Scott McTominay, Donny van de Beek og Edinson Cavani var alle ute - og Paul Pogba er også fortsatt skadet. Solskjær hadde gjort fem bytter siden storseieren over Real Sociedad i midtuken og inn i startoppstillingen hadde David De Gea, Victor Lindelöf, Luke Shaw, Nemanja Matic og Anthony Martial kommet.

Morsomt var det at Solskjær de siste minuttene lot 2004-modellen Shola Shoretire få sjansen. Han har nettopp fylt 17 år.

– Han er en gutt som vi tror på, sier Manchester United-manageren til BBC.

Ole Gunnar Solskjær hadde med seg Nicky Butt og Mark Dempsey på benken, fordi noen av trenerne må selvisolere, ifølge en pressemelding fra klubben.

Newcastle kom fra bortetap mot Chelsea og har nå åtte tap på de ti siste Premier League-kampene. Det er tre poeng ned til Fulham på nedrykksplass.