Argentineren har ikke for vane å stjele overskriftene for de lyseblå, men denne sene lørdagskvelden på Etihad Stadium gjør han nettopp det.

Scoringen var ikke bare av den svært lekre sorten, limt i lengste kryss fra spiss vinkel. Men den var også viktig.

I en tid der Manchester City har en rekke nøkkelspillere ute og et tøft kampprogram, klarte de regjerende mesterne likevel å ta tre viktige poeng mot en av sine argeste tittelrivaler.

For Erling Braut Haalands del ble det en tyngre dag på jobben. Det sto ikke på viljen eller sulten.

Men da han fikk sjansen opptil flere ganger i andre omgang, stod enten keeper Nick Pope i veien, eller så sendte han ballen utenfor. Frustrasjonen lyste i øynene på nordmannen da marginene ikke var på hans side.

– Jeg følte jeg skapte en del sjanser for Erling. Han var uheldig som ikke scoret, sier Phil Foden til BBC.

Det var riktignok lite som minnet om et oppgjør mellom to jevne topplag i Manchester lørdag kveld.

Newcastle virket preget av stundens alvor, selv om sesongen bare er to kamper gammel for deres del, og var nesten aldri farlige inne på Citys halvdel de første 45 minuttene.

City dominerte det meste inne på eget gress og det føltes som et tidsspørsmål før de skulle få uttelling. Det fikk de etter en drøy halvtime.

Phil Foden brukte både sin silkemyke førsteberøring og viste sitt glitrende overblikk da han fant Julián Álvarez like utenfor gjestenes 16-meter. Den lille kvikke teknikeren svarte med å banke ballen i lengste kryss og sendte hjemmefansen til himmels.

– Phil er så god med ryggen mot mål. Han beveger seg i mellomrommene som vi ser i dag, og jeg håper at han fortsetter sånn, sier Manuel Akanji til TNT Sports.

Haaland måtte på sin side tåle å bli passet nøye på av Newcastles midtstoppere. Store fysiske Sven Botman og Fabian Schär gjorde den jobben godt også.

Bare en gang fikk Haaland en ordentlig stor sjanse de første 45 minuttene, men avslutningen trillet utenfor mål.

Den andre omgangen forløp ikke veldig mye annerledes enn den første.

Men Haaland kom til langt flere muligheter ettersom Newcastle måtte risikere mer for å utligne. Men det lyktes ikke for nordmannen denne kvelden.

Grafikk: www.sofascore.com

Gjestene hadde heller ingen imponerende sluttspurt for å berge ett poeng. Dermed ebbet det ut i 1-0-seier og full pott så langt i Premier League for Manchester City.

– Det var en tøff kamp - som vi visste det ville bli. City er et klasselag. Vi prøve å utføre planen vår. Det ble bedre i 2. omgang, sier Newcastle-sjef Eddie Howe til TNT Sports.

PS: Manchester City har vunnet sine 17 hjemmekamper i alle turneringer i 2023. Det er ny klubbrekord. Den gamle var på 16 strake fra november 2020 til august 2021 og fra april til november 2022.

Vil du lese mer om engelsk fotball? I VGs store magasin «Våre beste menn» kan du lese historien til alle de 77 nordmennene som har spilt fotball på toppnivå i England. Magasinet er på 124 sider, og kan bestilles i vår nettbutikk (fri frakt!)