Jo Bergsvand var i to cupfinaler med Vålerenga og tapte begge i 1983 og 1985. Datteren Guro Bergsvand var på det tapende Brann-laget mot Vålerenga i fjor. Lørdag var hun på vinnerlaget etter 3–1-seieren over Stabæk.

– Det er ekstra deilig fordi min far aldri klarte det, sier Brann-stopperen til VG og viser frem pokalen.

– Er den ikke fin? Den har fått kjørt seg med champagne, sang og mange glade damer. Det blir nydelig å feire, det er det beste som kunne ha skjedd. Det er helt magisk. Det kan ikke beskrives det å ta «The Double». Det var fullt fortjent, sier Bergsvand.

BLE ALDRI CUPMESTER: Jo Bergsvand med ballen mot Lillestrøm i 1983. Foto: Hans Olav Forsang / VG

Det tok sin tid før de to cupfinalelagene ankom banketten på Ullevaal Stadion, og først kom tapende finalist Stabæk.

Ledet av landslagskeeper Sunniva Skoglund – som sto en god finale i Stabæk-drakten – hadde bæringene byttet ut den blåe drakten med festklær. Det var imidlertid en rolig gjeng som gikk inn på banketten.

Så tok det fyr, da Brann-kvinnene jublet og sang i gangene. Nevnte Guro Bergsvand ledet flokken.

Blant de siste kom kaptein Tuva Hansen. Hun ble båret inn til banketten på et brett av to staute karer, og ført inn i festsalen.

Var dette det siste vi så av Brann-kapteinen på en stund? Bayern München, hvor tidligere Brann-trener Alexander Straus nå er manager, har vært nevnt som en mulig ny arbeidsgiver.

– Det ryktes jo, men jeg har ikke fått bekreftet det. Jeg er litt spent selv på den der, sier Hansen og ler.

– Jeg har en kontrakt med Brann og forholder meg til det.

– Så du har ikke snakket med Bayern München?

– Nei, jeg har ikke snakket med dem. Det kan jo hende det var Stabæk som satte ut noen rykter rett før cupfinalen for det var jo litt spesielt tidspunkt «nyheten» kom på. Vi får vente og se, sier Tuva Hansen.