Dermed vant regjerende FA-cupmester Leicester City oppgjøret mot regjerende ligamester Manchester City på Wembley.

Avgjørelsen kom sent, da publikum på Wembley begynte å forberede seg på straffesparkkonkurranse. Det spilles nemlig ikke ekstraomganger i Community Shield, og i fjor var det FA-cupvinner Arsenal som slo Liverpool på straffer.

Lørdag kveld var det bare én straffe som måtte til for å avgjøre, men den kom sent da Nathan Aké felte Iheanacho i det 87. minutt. Dommeren ga først fordel, men da Patson Daka misset alene igjennom ble det dømt straffespark. Protestene fra Manchester City-manager Pep Guardiola hjalp lite.

Iheanacho tok straffen selv, og selv om keeper Steffen var etter skuddet maktet han ikke å hindre scoring. Iheanacho gikk for øvrig gradene i Manchester City, men ble solgt til Leicester for nøyaktig fire år siden.

DEBUTERTE: Jack Grealish kom inn for Manchester City etter 65 minutter. Foto: Nick Potts / PA Wire

At Leicester stakk av med trofeet var helt greit etter en kamp som aldri tok helt av. Men manager Brendan Rodgers var meget fornøyd.

– Man må være veldig rutinerte og presise i presset fordi Manchester City er så gode. Vi har denne «underdog»-mentaliteten, så når vi ikke har ballen skal vi fighte og jobbe toøbale. Men når vi har ballen skal vi vise stjernekvalitetene vi har i laget, og det synes jeg spillerne gjorde i dag, sa Rodgers til BBC Radio Leiester etter kampen.

Manchester City manglet en rekke av sine store stjerner, som Ederson, Raheem Sterling, Gabriel Jesus, Phil Foden og ikke minst Kevin De Bruyne.

Ungguttene Cole Palmer (18) og Samuel Edozie (19) fikk sjansen fra start, men laget som starter Premier League mot Tottenham om åtte dager ser trolig veldig annerledes ut.

Vardy-avslutning i stolpen

Jamie Vardy hadde to store sjanser for Leicester i første omgang. Den første plasserte han rett på keeper Zack Steffen etter 24 minutter.

Sekunder før pause var Vardy nærmere da han fra seks meter måtte ta et skritt tilbake, men likevel fikk avsluttet – Steffen var på vei til motsatt hjørne, men fikk en hånd på ballen og slo den i stolpen.

For Manchester City var Ilkay Gündogan nærmest med et godt frispark som Schmeichel fikk slått til corner.

DAGENS MANN: Kelechi Iheanacho avgjorde for Leicester City mot sin gamle klubb. Foto: Andy Rain / EPA

I andre omgang ble rekordkjøpet Grealish byttet inn. Men stjernespilleren, som kostet 100 millioner pund fra Aston Villa, fikk ikke utrettet all verden.

Manchester City klarte heller ikke å skape all verden, og var nærmest da Ferrán Torres ble spilt alene igjennom før Schmeichel fikk ryddet opp. Den situasjonen hadde trolig blitt avblåst for offside dersom det hadde blitt scoring.

PS! Neste søndag serieåpner Manchester City borte mot Tottenham, mens Leicester City får besøk av Wolverhampton lørdag.