Cecilia Brækhus har ikke bokset en kamp siden det forsmedelige andre tapet mot Jessica McCaskill i mars 2021. 13. august skulle hun egentlig gjort et etterlengtet comeback mot svenske Patricia Berghult i kampen om WBC-beltet i superweltervekt.

Den ble avlyst på kort varsel tidligere denne uken.

Årsaken har så langt vært ukjent, men nå får VG opplyst via Brækhus’ sin hovedsponsor Betsson at en verdenskjent artist er grunnen til avlysningen.

Brækhus-spesial: Oppveksten, alle kampene, fakta, videoer og bilder

PÅ BRYLLUSREISE: Ben Affleck og Jennifer Lopez – her avbildet i februar. Foto: MARIO ANZUONI / Reuters

Jennifer Lopez skulle nemlig opptre på stevnet i Colombia, men 53-åringen giftet seg med skuespilleren Ben Affleck (igjen) tidligere i sommer, og i stedet for å synge før Brækhus sitt comeback har den amerikanske artisten dratt på bryllupsreise til Europa.

– Hun ville prioritere bryllupsreisen sin. Det er så klart utrolig synd, men hun skulle «headline» konserten under arrangementet, så den colombianske promotøren valgte å utsette hele stevnet, forteller Brækhus til VG via sponsoren Betsson.

Colombianske Oscar Rivas skulle også bokse på stevnet mot polske Lukasz Rozanski, og det var ventet rundt 40.000 tilskuere.

Brækhus innrømmer at situasjonen som har oppstått er spesiell.

– Jeg har alltid vært fan av J. Lo jeg. Akkurat denne situasjonen er selvsagt litt uheldig, men musikken kommer jeg nok fortsatt til å sette pris på, sier bergenseren.

Kampen er i første omgang utsatt til 24. september, og nå er det også klart at du får se den kampen på VG+ Sport. I tillegg til Brækhus sitt comeback vil også Jake Paul sin oppvisningskamp mot Hasim Rahman Jr. i Madison Square Garden 6. august bli å se på VGTV.

– Cecilia Brækhus er en av Norges mest populære utøvere, og vi er veldig glade for at vi kan tilby dette oppgjøret til våre abonnenter. Tittelkamp mellom Norge og Sverige i Cecilias fødeland - dette blir et av høstens høydepunkter på VG+ Sport, sier rettighetssjef i VG, Aslân Farshchian.

I mellomtiden skal Brækhus forberede seg sammen med trener Johnathon Banks i Big Bear i California. Han er også trener for Gennady Golovkin, som går storkamp mot Canelo Alvarez i Las Vegas 17. september.

– Jeg er i god form og holder meg klar, sier Brækhus som lenge vurderte å legge opp.

Men den tidligere verdenseneren har valgt å forlenge karrieren etter de to tapene mot McCaskill og corona-situasjonen, og satser nå for fullt i en ny vektklasse.