Real Madrid hentet Martin Ødegaard tidlig tilbake fra låneoppholdet i Real Sociedad. 21-åringen skulle i utgangspunktet tilbringe to sesonger i Baskerland, men var ønsket tilbake hos den regjerende seriemesteren.

Tilværelsen i hovedstaden ble ikke slik nordmannen hadde sett for seg. Konkurransen på midtbanen er tøff, etter bare en halv sesong, med svært begrenset spilletid, valgte Ødegaard å gå på et nytt utlån – denne gangen til Arsenal.

På det tidspunktet hadde han bare startet én seriekamp og blitt byttet inn til én siden september. På pressekonferansen før lørdagens kamp mot Huesca fikk Zinédine Zidane spørsmål om hvorfor Ødegaard dro på utlån til London-klubben.

– Han ønsket å dra, og vi har snakket sammen to-tre ganger. Han er en spiller som ønsker å spille. Jeg sa til ham at han skulle bli her for å kjempe, holde hodet kaldt og tenke langsiktig. Vi trengte ham og ønsket mitt var at han ble. Det ble dessverre ikke slik. Jeg håper han er fornøyd, sier Real Madrid-manageren, ifølge Marca.

Ødegaard har tidligere også vært lånt ut til Heerenveen og Vitesse fra den spanske klubben. Ødegaard fikk Arsenal-debuten på tampen av kampen mot Manchester United forrige uke. I midtukekampen mot Wolverhampton kom han aldri innpå.

Zidane er under press. Real Madrid var favoritten til å stikke av med La Liga-tittelen denne sesongen, men har gjort ting vanskelig for seg selv. Gapet opp til byrival Atlético Madrid er på hele ti poeng, og forrige serierunde gikk de på et overraskende hjemmetap mot Levante.

Flere har satt spørsmålstegn rundt Zidanes fremtid i klubben. Derfor var det en frustrert manager som møtte pressen.

– Det får meg til å le når du spør meg hvorfor jeg er sint. En dag er jeg inne, den neste er jeg ute. Jeg er ikke glad for å bli spurt om dette hver gang vi har en dårlig kamp. Jeg fortjener ikke å bli behandlet slik av pressen. Jeg her heldig som får jobbe med dette laget, men vi vant ligaen i fjor og jeg forventer å bli behandlet med litt respekt, sier han.