Liverpool – Leicester 2–1

Liverpool hadde god kontroll i 80 minutter, men da Ayoze Pérez lurte Fabinho og sendte av gårde en fin stikker til James Maddison var lagene like langt på Anfield. Engelskmannen avsluttet via keeper Adrián til 1-1, og hjemmelaget så ut til å måtte tåle sesongens første poengtap.

Men Leicester-trener Brendan Rodgers måtte se at hans gamle arbeidsgiver stakk av med alle tre poengene på overtid.

Tre minutter på overtid ble jubilanten Sadio Mané lagt i bakken av innbytter Marc Albrighton. Dermed kunne James Milner sette inn 2–1 på straffespark.

– Samtidig hjelper Mané ekstremt til her da. Faller som om han blir skutt av en snikskytter, sa TV 2s Brede Hangeland, som mente Liverpool-stjernen overspilte i straffesituasjonen.

Liverpool-manager Jürgen Klopp var av en helt annen oppfatning.

– Straffen var soleklar. Jeg er glad for måten vi spilte på. Vi fikk resultatet, det er supert. Vi visste det trolig ville skje, vi visste vi kom til å kjempe for seieren, og det gjorde vi, sier han til Sky Sports.

Dermed utsøkte Liverpool seiersrekken til 17 strake ligaseirer, én bak Manchester City som innehar rekorden.

Det var i denne situasjonen Marc Albrighton felte Sadio Mané. Foto: CARL RECINE / REUTERS

Sjanser

De rødkledde tok tak i taktpinnen på direkten og skapte den første store sjansen etter 13 minutter. Etter godt forarbeid fra Trent Alexander-Arnold fikk James Milner sjansen på volley på bakre stolpe. Avslutningen gikk like over mål.

Som tilrettelegger gikk det bedre for Milner, for etter 40 minutter sendte han av gårde en strøken bakromspasning til Mané. Alene med Kasper Schmeichel var senegaleseren sikker som banken til sitt 50. mål i Premier League for Liverpool.

Minuttet før pause fikk Mané muligheten til å doble ledelsen, men avslutningen gikk rett på Kasper Schmeichel.

Straffet

Like etter pause fikk Mohamed Salah en stor mulighet til å legge på til sitt femte ligamål for sesongen. Men en strålende redning fra Schmeichel gjorde at det fortsatt var håp om poeng for gjestene.

Mané og Salah kombinerte seg fint til en fin mulighet etter 56 minutter, men avslutningen fra førstnevnte traff ikke mellom stengene. Da heller ikke Andy Robertson sitt langskudd overlistet den danske sisteskansen etter 67 minutter, straffet Leicester sjansesløsingen med utligning.

Det skulle likevel ikke holde til poeng. Etter kampen var Leicester-manager Brendan Rodgers skuffet over dommeravgjørelsen som førte til straffe til Liverpool.

– Vi er veldig skuffet over å få straffesparket mot oss, og det så ikke klart ut for meg. Jeg mener Sadio Mané gjorde det meste ut av kontakten, sier han til Sky Sports.

Det ble for øvrig ampert da dommeren blåste av oppgjøret, uten at det ser ut til å få noe etterspill.

– Vi måtte grave dypt for poengene. Guttene har gjort det om og om igjen. Det var noen slitne bein, og det handlet om å få et resultat. Leicester er et veldig godt lag. Vi visste det ville bli tøft, sier Liverpool-spiller James Milner til Sky Sports.