Det har vært noen turbulente dager etter at det torsdag ble kjent at Bjarne Berntsen er ferdig som Viking-trener etter sesongen. Reaksjonene har haglet mot styreleder Thor Steinar Sandvik etter at nyheten kom, og mot Start var beskjeden klar fra Viking-supporterne:

– Thor Steinar Sandvik, forsvinn fra vår klubb, sang supporterne gjennom store deler av kampen – i tillegg til å synge Bjarne Berntsens navn.

Også spillerne skulle vise at de skal kjempe for treneren sin i sesongens fem siste kamper, og det gjorde de til det fulle. Mot nedrykkstruede Start ga de seg ikke før fire baller lå i nettet bak keeper Jonas Deumeland.

– En veldig god andreomgang. Fantastisk spill i perioder. Flott mål og vi er på rett plass når vi får returerer fra keeper, så det var veldig kjekt, sier Berntsen til Eurosport.

Den første scoringen kom etter 20 minutter. Zymer Bytyqi slo ballen inn i boksen, der Jesper Daland headet den rett til Sebastian Sebulonsen. Han headet ballen forbi keeper, og sendte Viking i ledelsen. 20-åringens første mål i Eliteserien.

Begge lag hadde flere gode muligheter til å sørge for flere scoringer i første omgang, men gode keepere sørget for at det bare ble det ene før pause.

I andre omgang fortsatte lagene å skape målsjanser, og spesielt Eman Markovic fikk en god mulighet etter 59 minutter. Han ble spilt alene gjennom med Viking-keeper Iven Austbø, men sisteskansen reddet mesterlig.

Den misbrukte muligheten skulle vise seg å være kostbar, for bare fire minutter senere satt i stedet 2–0. Bytyqi fyrte av et godt skudd, som Deumeland reddet. På returen kom Samuel Fridjonsson, og banket ballen opp i nettaket. Islendingens første mål etter at han returnerte til Viking på Deadline Day.

Austbø feiret målet med å løpe rett til Berntsen, og kastet seg i armene hans.

Fem minutter senere burde det sått 3–0 da Joe Bell fikk en eventyrlig mulighet. Et innlegg fant han helt alene på fem meter, og han kunne bare sette bredsiden til og sette den i mål. I stedet gikk den i stolpen, før den trillet tilbake til australieren. På åpent mål presterte han å sette ballen over. En ellevill bom av Bell.

Men 3–0 skulle komme, og det bare et par minutter etter bommen. Deumeland måtte nok en gang gi retur på et skudd fra Bytyqi, og da kom Fredrik Torsteinbø og satte inn det tredje.

Torsteinbø og Viking var på ingen måte ferdig. Det gikk ikke mer enn tre nye minutter før samme man satte inn 4–0. Yann-Erik de Lanlay svingte inn et hjørnespark, som Torsteinbø headet i mål med bakhodet.

– Det var godt for selvtilliten å få noen mål. Jeg har bommet på noen store sjanser i de siste kampene, så det var deilig, sier Torsteinbø til VG.

– Jeg er mest fornøyd med at vi jobbet så hardt hele veien. Selv om det i perioder kladdet spillemessig, så jobbet vi hardt med å forsvare målet vårt godt og så skaper vi store sjanser etter hvert, sier Berntsen til Eurosport.

På overtid satte Kevin Kabran inn et trøstemål for Start. Svenskens tredje kamp på rad med scoring.

Med de tre poengene ligger Viking bare ett poeng bak Kristiansund, før de spiller mot Strømsgodset søndag.

For Start blir det en nervepirrende søndag, når de andre lagene i bunnkampen skal spille.

– Det er skuffende etter en meget god første omgang. Da synes jeg vi gjorde mye bra, men vi klarte ikke å utnytte de store sjansene vi fikk. Etter 2–0 kollapset vi, og det gjorde at vi tapte kampen til slutt, sier Start-trener Joey Hardarson til VG.