Wikheim scoret oppgjørets første mål etter kvarteret da han mottok en krempasning fra Jakob Poulsen. Alene mot Esbjergs sisteskanse gjorde Hokksund-gutten ingen feil.

25-åringen var farlig frampå ved flere anledninger og ble av hjemmesupporterne stemt fram som banens bestemann. Han ble byttet ut etter 68 minutter.

Det var nordmannens annen scoring på rad. Onsdag scoret han et viktig bortemål da Midtjylland tapte 1-2 borte mot kasakhstanske Astana i mesterligakvalifiseringen. Returoppgjøret spilles kommende onsdag.

Jakob Poulsen og Frank Onyeka scoret Midtjyllands øvrige mål, mens Lasha Parunashvili noterte seg for Esbjergs scoring. Seieren var Midtjyllands første i årets sesong, som ble sparket i gang for to uker siden.

Dæhli-scoring

Wikheim var dog ikke den eneste norske spilleren som kunne gå av banen med et glis lørdag. I en treningskamp mot Stoke scoret Mats Møller Dæhli ett av tyske St. Paulis to mål i kampen hvor de slo Championship-laget 2–0.

Timen var spilt da nordmannen var sikker fra ti meter og sendte St. Pauli i ledelse etter å ha blitt servert av Sami Allagui. Jack Butland fikk en hånd på skuddet, men klarte ikke å hindre baklengs.

Scoringen til Dæhli kunne kommet tidligere. Etter 37 minutter ble 23-åringen spilt igjennom, men ble for upresis i avslutningsøyeblikket. Dermed fikk Butland noen fingertupper på skuddet.

Oslo-gutten var utlånt fra Freiburg til St. Pauli i halvannet år, men overgangen ble gjort permanent da han signerte en treårskontrakt med Hamburg-klubben i juni.

Sørloth-mål

Også Alexander Sørloth har åpnet målkontoen. I en treningskamp lørdag scoret trønderen Crystal Palace sitt første mål i 4–0-seieren over Reading. Sørloth fikk et innlegg fra Wilfried Zaha, og fra seks meter banket han ballen opp i nettaket.

Palace spiller sin neste treningskamp kommende lørdag mot Toulouse.