Det opplyste de involverte klubbene i hver sin Twitter-melding samtidig som Premier League publiserte en pressemelding.

Der står det at Leeds ikke vil være i stand til å stille med nok spillere på grunn av coronasmitte og sykdom. Treningsanlegget til klubben har blitt stengt ned.

Også Watford har et høyt antall koronasmittede spillere. Premier League opplyser likevel at Watfords kamp 28. desember mot West Ham trolig vil bli spilt ettersom flere og flere spillere er på vei ut av isolasjon.

Økt smitte har rammet flere Premier League-lag hardt. Sist helg ble hele seks av ti seriekamper utsatt på grunn av coronasituasjonen. Mandag besluttet likevel klubbene å spille et tettpakket juleprogram som planlagt, men torsdag kom de to utsettelsene.

Flere lag har prøvd å få sine kamper utsatt på grunn av mangel på spillere, men mange av søknadene har ikke blitt innvilget. Premier League avviste blant annet Leicesters forespørsel i forkant av kampen mot Tottenham sist uke.

Styret i Premier League vil framover vurdere søknader om å utsette kamper fra sak til sak basert på de eksisterende reglene og coronaveilederen, opplyser ligaen.

En rekke faktorer blir vurdert fra gang til gang. Evnen til å stille lag, status, alvorlighetsgrad og den potensielle effekten av coronautbruddet og sikkerheten til spillerne i med tanke på forberedelse til kamper.