Tre minutter på overtid pirket Rodri inn vinnermålet fra fem meter etter å ha plukket opp en avslutning fra Aymeric Laporte.

Dermed knep Manchester City sin 11. strake seier, men den satt uvanlig langt inne for ligalederen. Pep Guardiolas spillere var virkelig i trøbbel på Emirates Stadium i London.

– Arsenal var bedre, slo Guardiola fast til BT Sport og la til:

– De hadde seks dager etter at de slo Norwich, vi hadde to dager (etter seieren mot Brentford), så det var tøft. Vi hadde ikke noe energi. Vi fikk straffe og så kom det røde kortet, noen gangen lander mynten riktig for deg. Vi vet hva det betyr å slå Arsenal i den formen de er i nå, og nå får vi tid til å hvile.

foto
AVGJØRELSEN: Rodri er i ferd med å rive av seg drakten i glede etter å ha satt inn vinnermålet. Foto: JOHN SIBLEY / Reuters

Arsenal kom til kampen med fem strake seirer i serie og cup. Manchester City har nå seks dager til FA-cupkampen mot Swindon og to uker til møtet med Chelsea.

– Vi har lært fra tidligere år at vi må kjøre på uansett. Vi ga oss aldri i den tro at det var umulig. Jeg scoret, uten at jeg vet hva jeg gjorde der oppe med Laporte, gliste matchvinner Rodri til BT Sport etter kampen.

– Dette er tungt å erkjenne, men vi må godta resultatet. Jeg tror ikke det er mange som har gjort dette mot Manchester City i så store deler av kampen. Det røde kortet endrer kampen, og vi var så nær, sa Arsenal-keeper Aaron Ramsdale til BT Sport.

Oppgjøret endret karakter da dommer Stuart Attwell måtte ta et par meget viktige avgjørelser. Etter 53 minutter lot han først spillet fortsette da Bernardo Silva gikk over ende inne i feltet etter en duell med Granit Xhaka.

Men da VAR-teamet grep inn gikk dommeren ut på sidelinjen og så på skjermen før han dømte straffe. Xhaka dro i drakten til Bernardo, og da hadde Arsenal-spilleren en svært dårlig sak.

foto
STRAFFESITUASJONEN: Bernardo Silva går over ende i feltet. Granit Xhaka drar portugiseren i trøyen. Gabriel (t.h.) og Aaron Ramsdale kan lite gjøre. Foto: Matt Dunham / AP

Riyad Mahrez banket straffesparket sikkert i nettet og sekunder senere fikk Gabriel gult kort for å klage til dommeren.

Det skulle bli skjebnesvangert for midtstopperen, for bare et par minutter etterpå fikk han sitt andre gule for en tøff takling på Gabriel Jesus.

Med ti mann ble Martin Ødegaard ofret til fordel for midtstopper Rob Holding en snau halvtime før slutt. Nordmannen kom med noen klare beskjeder til assistentdommeren på vei inn i garderoben.

Arsenal hadde mer enn nok med å forsvare seg til ett poeng, og Manchester City skapte ikke stort før Rodri satte inn vinnermålet langt inn i overtiden.

foto
TO GULE: Gabriel (t.h.) blir utvist før timen er spilt i oppgjøret mot Manchester City. Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

Imponerende av hjemmelaget

Manager Mikel Arteta var ikke til stede på Arsenal-benken fordi han er coronasmittet. Assistent Albert Stuivenberg ledet laget fra sidelinjen, og var oppgitt over det røde kortet:

– Det er noe vi må lære av. Vi har unge spillere i laget, og må kontrollere følelsene. Men jeg er ikke sikker på hva det første gule kortet var for. Når du har ett gult kort må du være smartere, sa Stuivenberg til BT Sport og la til at han var meget fornøyd med lagets innsats og at Arsenal burde hatt straffe i første omgang.

foto
STRAFFESITUASJON: Ederson takler Martin Ødegaard innenfor 16-meteren etter ti minutter. Det ble dømt corner. Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

Han siktet til episoden der Ødegaard ble spilt inn av Alexandre Lacazette inne i feltet før Ederson susende og taklet til corner. VAR-teamet studerte situasjonen, men konkluderte med at det ikke var straffe uten at dommeren så det selv – slik han gjorde da City fikk straffe i 2. omgang.

Arsenal ledet uansett meget fortjent til pause etter at Bukayo Saka elegant og effektivt plasserte ballen lavt forbi Ederson da han avsluttet et fint angrep etter en halvtimes spill.

Da hadde han og Gabriel Martinelli tidvis herjet med City-forsvaret. Den unge brasilianeren var nær scoring ved to anledninger, og bortelaget var heldige som lå under med 0–1 ved sidebytte.