– Mine tanker og bønner går til Gordon. Det var en forferdelig skade. Jeg håper han kommer raskt tilbake, sier Cleveland-stjernen LeBron James.

Bildene av Hayward, som Boston Celtics har hentet fra Utah Jazz i sommer, vitnet om de enorme smertene 27-åringen hadde etter at uhellet inntraff tidlig i åpningskampen mot Cleveland Cavaliers.

Beinbruddet overskygget både Kyrie Irvings gjensyn med Cleveland og Cavaliers' 102-99-seier.

Hayward skrev i sommer fireårig kontrakt med Boston Celtics. Nykommeren pådro seg det stygge beinbruddet da han ble dyttet av stjernen LeBron James i jakten om ballen.

Da Hayward landet ukontrollert, ga foten etter og skaden var et faktum. Boston-spillerens grimaser vitnet om de sterke smertene.

Gordon Hayward ligger på gulvet etter sin skrekkskade mot Cleveland. Foto: Ken Blaze / X02835

Sterke reaksjoner

Sjokkerte spillere holdt seg for munnen og så vekk så raskt de kunne. Hayward må opereres og blir borte fra NBA-basketballen i flere måneder.

Rett etter kampen ble han kjørt med ambulanse. Hayward blir trolig operert ved New England Baptist Hospital på onsdag, skriver ESPN.

– Forhåpentligvis kan han komme tilbake igjen. Dette er tøft men også noe som er den del av basketballen. Jeg føler med ham, sier Boston-trener Brad Stevens.

Flere NBA-spillere brukte sosiale medier for å gi sin støtte til Hayward.

LeBron James satte 29 poeng i kampen. Irving, som ikke trivdes i skyggen av nettopp James i Cleveland og forlot klubben i sommer, satte 22 poeng for Boston.

I den andre kampen natt til onsdag vant Houston Rockets 122–121 mot Golden State Warriors.