Rosenborg sikret europacupspill med målløs kamp: – Denne sesongen må vi sette kryss over

SANDEFJORD (VG) (Sandefjord-Rosenborg 0–0) Rosenborg hadde mye å spille for, mens Sandefjord bare spilte for Marti Cifuentes i det som var trenerens siste kamp. Kanskje var det grunnen til at kampen ble som den ble.

Ettersom Vålerenga avgjorde bronsekampen tidlig i møtet med Start, ble det tidlig klart at ett poeng ville være nok for Rosenborg til å sikre fjerdeplass, og europacupspill i 2021.

Den oppgaven fikset etter hvert Åge Hareides kompani greit, uten at Rosenborg på noe vis greide å følge opp den imponerende hjemmekampen mot Molde for ni dager siden.

– Jeg er enig i at å sikre uavgjort i siste kamp er litt trist. De siste fem ble bare klabb og babb, men det viktigste var europacupspill, sier Markus Henriksen til VG.

Drøyde på overtid

Rosenborg var avhengig av et poengmessig bedre resultat enn Vålerenga, for å ta bronsemedaljer, men ettersom hovedstadslaget banket inn scoring etter scoring mot Start, ble det raskt klart at bronsemedaljene var utenfor trøndersk rekkevidde.

Da trønderne fikk corner på overtid i andre omgang, fikk Rosenborg-spiss Dino Islamovic en kort corner, vendte rumpa til motspillerne, og gikk for å hale ut tida.

– Det er ikke slik vi ønsker å ha det. Spesielt trøndere er vant til at Rosenborg vinner med stil. Det kravet må vi tåle å ha på oss. Denne sesongen må vi sette kryss over, sett med trønderøyne, men det er veldig viktig at vi lærer av de feilene vi har gjort, sier Henriksen.

Takket av treneren

Hvalfangerne hadde ikke stort annet enn trener Marti Cifuentes å spille for, men det så ut til å være mer enn nok. For etter at treneren ble takket av for sin nesten tre år lange innsats i Sandefjord før kampen, gikk hjemmelaget ut i et heseblesende tempo.

– Det er emosjonelt når man avslutter en så lang tid i samme klubb. Det er spesielt, men alt tar slutt. Vansligvis blir trenere sparket, men det slipper jeg, og kan avslutte denne tida på godt vis sammen med klubb, spillere og fans, sier Cifuentes til VG etter kampen.

I løpet av fem minutter hadde hjemmelaget vist seg frem ved to anledninger, og det burde faktisk stått 1–0 - minst - til hjemmelaget. Det var spesielt på høyre side, med høyreback Brice Wembangomo, løpssterke Kristoffer Hansen og den tricky Rufo.

Rosenborg-sjanse

Bortelagets største sjanse kom rett før pausesignalet, da Markus Henriksen fikk den sjansen han helt sikkert har gått og ventet på lenge. Henriksen burde gjort bedre da han banket til, helt upresset, fra sju meter.

Hvis det var Sandefjord som starte første omgang best, var det Rosenborg som gikk hardest ut i andre. Hjemmelaget ble spilt lavere og lavere, og det var kun Sivert Gussiås som maktet å skape farligheter for hvalfangerne på spede kontringsforsøk.

Henriksen forteller VG om en skikkelig alvorsprat i pausen, noe trener Åge Hareide bekrefter.

– Vi var drita dårlige i første omgang. Det hang ikke på greip. Jeg hevet røsten i pausen. Det ble mye bedre i andre. Vi har hundre cornere og hundre innleggsmuligheter, men så blir det blokkert hele tida, sier Hareide.

Samtidig som meldingene kom fra Kristiansund om at hjemmelaget hadde mistet ledelsen der, så ett poeng ut til å være mer enn nok for Rosenborg til å sikre fjerdeplass, og europacupspill i 2021.

Sikret uavgjort

Om dét var årsaken til at kampen falt i både kvalitet og underholdningsverdi, vites ikke, men all den tid det står 22. desember på kalenderen, syns nok begge lag det er greit at sesongen er over.

Rosenborg var det klart beste laget i andre omgang, men kom ikke nærmere seiersmål enn da Erlend Dahl Reitans skudd ble reddet på streken. Da Rosenborg-spiss Dino Islamovic gikk ut til cornerflagget på en corner på overtid, for å drøye tid, var det det endelige tegn på at kampen kom til å forbli målløs til evig tid.

Før kampen fikk Sandefjord-treneren blomster fra klubben han har vært trener for siden mai 2018. Etter kampen brukte han og spillerne mange minutter sammen med supporterne.

– Jeg kan si tusen takk, og beklager for min dårlige norsk. Det har vært fantastiske tre år med supportere og spillere, og jeg er veldig glad for oppholdet i Norge. Så får vi se om jeg kommer tilbake til Norge en dag, sier Cifuentes som nå reiser tilbake til Spania for å feire jul.

Foto: Ole Martin Wold