NEWCASTLE UNITED - TOTTENHAM HOTSPUR 1–2

Tottenham ble presset, men dro likevel i land tre poeng i seriepremieren borte med 2-1-seier mot Newcastle lørdag. Alle målene kom i kampens 20 første minutter.

– Vi fortjente minst uavgjort, sa Newcastle-manager Rafael Benítez til Sky Sports etter kampen.

Da hadde han nettopp sett sitt lag gå av banen med null poeng etter å ha presset Tottenham store deler av kampen. To ganger smalt ballen i treverket, i tillegg gjorde Spurs-keeper Hugo Lloris flere strålende redninger.

– Vi kjempet helt til det siste og hadde flere store sjanser i annen omgang, sa Benítez videre.

DUELLER: Tøffe tak mellom Newcastle og Tottenham i Premier League lørdag. Foto: Owen Humphreys, AP / NTB scanpix

Jan Vertonghen gjorde 0-1 allerede etter åtte minutters spill. Belgierens heading gikk i tverrliggeren og ned før Newcastles keeper Martin Dúbravka slo den ut.

Men klokka til dommer Martin Atkinson gjorde utslag, noe som betyr at ballen hadde passert mållinjen. Dermed hadde ikke Atkinson annet valg enn å dømme mål, selv om ballen ikke var mer enn ni millimeter over linjen.

Så utlignet Joselu for vertene tre minutter senere. Matt Ritchie slo ballen hardt inn foran mål fra høyre, traff pannebrasken til Joselu og ballen forsvant uttakbart for Spurs-keeper Hugo Lloris i mål.

Ti minutter senere stanget Dele Alli Tottenham opp i 1-2 etter et herlig innlegg fra Serge Aurier. Så stoppet ketsjupeffekten, og Allis skulle vise seg å bli matchvinner med det målet.

Holdt unna

– Det var viktig å starte med en seier. Alle vet at den første kampen er viktig. Det er en lang sesong og vi må bli bedre. Men vi fikk en god start og fikk med oss et positivt resultat fra kampen, sa matchvinneren til Sky Sports etter kampen.

Newcastle var for fullt med i kampen, og presset bortelaget gjennom deler av andreomgangen. Tottenham holdt unna, men det var ikke mer en så vidt. Etter vel 84 minutter gikk en Newcastle-avslutning fra Salomón Rondón i tverrliggeren bak Hugo Lloris i Tottenham-målet.

Ballen var borti et «Spurs»-bein på veien. Det var andre gang i kampen ballen smalt i treverket for Newcastle som ikke klarte å utnytte sjansene de fikk.

Dermed ble det stang ut og null poeng for Rafael Benítez og Newcastle i seriepremieren.

– Stolt

Tottenham-manager Mauricio Pochettino hadde derimot større grunn til å smile etter kampen. Han tar med seg alle tre poengene tilbake til London, etter å ha sett motstanderen misbruke flere store sjanser.

– Jeg er så stolt av laget under disse omstendighetene. Newcastle er et godt lag og de hadde noen store sjanser til å score mer enn det ene. Men noen ganger trenger man litt flaks og ikke bare innsats i fotball, sa Pochettino som ikke kjøpte en eneste spiller i overgangsvinduet som stengte torsdag

Pochettino startet med Harry Kane, spissen som har et langt VM-sluttspill med mye spilletid i kroppen. Kane var ikke særlig synlig lørdag, og pådro seg gult kort etter pause.

Også VM-spiller Eric Dier startet for de liljehvite, men haltet av banen etter det som så ut som krampe mot slutten av kampen. For Newcastle hinket Yedlin av banen med skade, men omfanget av skaden er ikke kjent.

Tottenham møter Fulham hjemme i neste runde. Newcastle spiller borte mot Cardiff.

Fredag vant Manchester United 2-1 over Leicester i ligaåpningen.