– Nei, vi hadde en plan med jentene før «ja» til TV-serien og det medietrykket som kom. Jeg tror faktisk de vokser på det. De takler presset, sier John Arne Riise innledningsvis, da VG spør om ikke TV-serien om ham og laget er en ekstra byrde på hans unge lag.

Han var i brukbart humør til tross for bare 1-1 mot 1. divisjonslaget Øvrevoll Hosle i går, noe som innebærer fortsatt spenning i Toppserien-kvalifiseringen før den avgjørende kampen 19. november.

Det som trolig er sikkert etter uavgjortkampen søndag er at TV 2-serien «Fan av Riise», som i hovedsak følger Riise selv, har nye gode situasjoner, hendelser og garderobeprat til nok en episode neste uke.

På samme tid har Avaldsnes slitt stort sportslig gjennom sesongen og er det yngste laget i Toppserien. Faktisk er over halvparten av troppen fortsatt på videregående skole.

Men Riise er ikke med på at kombinasjonen er uheldig og svarer fortsatt på VGs spørsmål øverst i denne saken.

42-åringen viser til den helt avgjørende kampen mot Røa for en drøy uke siden. Avaldsnes hadde kniven på strupen, men en sen scoring reddet laget og en kvalifiseringsplass.

– Jeg tror det blir like mye medier den 19. november (siste og avgjørende kvalifiseringskamp mot Øvrevoll Hosle). Det skal vi takle bra, så får vi se hvordan Øvrevoll takler det, sier Riise og fortsetter:

– Jeg prøver å utvikle jentene til å bli mentalt sterkere, til å takle både med- og motgang. Og ikke minst trykket fra presse og tilskuere. Så håper jeg at de takker meg med tiden for det, når de blir eldre enn de er nå.

POSITIV: Avaldsnes-kaptein, Hanna Dahl, her under Toppseriekampen mot LSK Kvinner i våres. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Avaldsnes-kaptein Hanna Dahl svarer på samme spørsmål som sin egen trener.

– Det har blitt en vane. De (kamerateamet) er en del av laget vårt. Og så er det fokus på Riise. Jeg føler egentlig det går veldig bra og vi har blitt et godt team sammen, sier hun – og fortsetter:

– Det er også kjekt og se opplevelsene fra kampene på TV igjen, spesielt den Røa-kampen. Så får vi gjenskape det igjen neste kamp.

PS: Avaldsnes og Øvrevoll Hosle møtes til siste og avgjørende kamp den 19. november. Vinneren spiller Toppserien neste år. Taperen spiller 1. divisjon.