3–0 var minst to mål for få, med ti målsjanser til hjemmelaget.

Anført av Stefano Vecchia og Noah Holm helt fremst i banen kjørte Rosenborg over Sandefjord – og fikk frem mange smil, jubelbrøl og applaus fra hele 20.149 fremmøtte. Det ble Kjetil Rekdals første møte med et gammeldags sus av Rosenborg-styrke, som en av de sorte og hvite, på Lerkendal stadion.

– Det var en kjempefin opplevelse. Det er noe jeg har drømt om lenge. Jeg vet hvordan 16. mai er på Lerkendal. Jeg har vært der som fan selv. 3–0 og scoring selv, det blir ikke bedre enn det, sier Edvard Tagseth, som scoret Rosenborgs andre mål, til VG.

Etter en akseptabel åpning på sesongen, gikk Rosenborg skikkelig på trynet i Drammen med 0–3-tapet sist søndag. Da var, ifølge Kjetil Rekdal, oppvarmingen og inngangen til kampen, svak.

EN AV DE EGNE: Trønder Edvard Tagseth opplevde et mektig øyeblikk da han scoret foran mange venner og kjente på tribunen. Foto: Ole Martin Wold / NTB

– Det er jo viktig, selvfølgelig. Vi visste det da vi dro hjem fra Drammen. Det var en «prylt» gjeng som dro derfra. Det var ikke noe gøy. For min del, så var det mitt første tap på 22 serierunder. Det sved noe helt vanvittig. I dag er det en mye bedre følelse, sier Rekdal til Discovery+ om seieren.

– Vi er veldig aggressive fra start, og det blir et trykk. Vi får en tidlig scoring, som hjelper på selvtilliten etter kampen sist, sier Rekdal til VG.

Denne mandagen gikk trønderne ut i et angrepsinnstilt humør og skapte sjanser umiddelbart.

VG LIVE: Fyldig kampreferat her.

Sandefjords nykomponerte høyreside med Lars Markmanrud på backen og Boya Keanin foran ham greide ikke å se Stefano Vecchia på bakre stolpe. 1–0 etter en lekker dragning. Med en svimmel Jesper Taaje i tillegg så ble arbeidsforholdene for den fotballfestglade svensken meget gunstige.

RBK dominerte og kontrollerte «alt», og kunne gjort et par mål til før pause, men i stedet ble det akutt nervøst på Lerkendal etter hvilen da forsvarsrusk slapp til Sandefjord ved et par anledninger. Men de blås venstreside må trene på markeringsspill. Edvard Tagseth var brått alene inne i sekstenmeteren og hamret inn 2–0.

Da Taaje misset igjen, og William Kurtovic måtte felle Noah Holm på vei alene mot ex-RBK-er Jacob Storevik i Sandefjord-målet var det kjørt. Storevik, som reddet SF flere ganger i kveld, var sjanseløs på straffesparket. Vecchia tomålsscorer til stormende jubel.

Et jubelbrøl som nesten matchet scoringslyden fra Lerkendal-publikumet kom da storskjermen viste at Tromsø hadde tatt ledelsen over Bodø/Glimt på Aspmyra. Nå er Rosenborg likt med den regjerende seriemesteren på tabellen, men fortsatt med ti poeng opp til Viking på topp. Riktignok med to kamper færre.

Til tross for storseieren, hadde Rekdal noe å sette fingeren på.

– Uttellingen er for dårlige. Det er for mange upresise sistepasninger som kunne gitt oss flere målsjanser, men vi vinner 3–0 foran et fullsatt Lerkendal. Det er bra, sier Rekdal til VG.