Islamovic scoret to ganger i comebacket etter å ha stått over kampen mot Mjøndalen grunnet suspensjon.

– Det er mange som skiller seg ut i dag. Dette er en stor kamp, og vi viste at vi er best i Norge – selv om vi er på fjerdeplass nå, sier Islamovic til Eurosport.

Molde-kaptein Magnus Wolff Eikrem sier at Rosenborg vant fortjent, men svarer følgende når han blir konfrontert med RBK-spissens påstand.

– Det får han stå for, men han bør nok kikke en gang ekstra på tabellen, sier Eikrem til VG i visshet om at Molde har sikret sølvet, og Rosenborg er 27 poeng bak Bodø/Glimt.

– Det jeg mente var bare at Rosenborg er den største klubben i Norge med de største forventningene, og det viste vi at vi lever opp til i dag, sier en smilende og fornøyd Islamovic.

Banens beste

Sammen med andre stjerner som Tore Reginiussen, Markus Henriksen og Dino Islamovic, stod Per Ciljan Skjelbred frem slik mange trøndere nok har forventet at de skulle gjøre.

– Jeg hadde håpet det skulle gå lettere både for laget og min egen del. Jeg er en type som ønsker å bidra. Heldigvis løsna det nå, sier Skjelbred til VG.

VG, med flere, kåret Skjelbred til banens bestemann.

– Det er deres mening. Det var mange som var gode i dag, men i dag er jeg der jeg skal være, i forhold til løpskapasitet, dueller, gjenvinning av ball, og det å sette i gang spillet. Det er godt å kjenne på, sier Skjelbred som sier at det er som sentral midtbanespiller han ønsker å bli brukt.

Samler på poeng

– Vi vet at vi får mer plass mot et lag som Molde. At de sender frem mye folk, gir oss plass til kontringsspill. Det trengs av og til to gode lag for å få til en god fotballkamp, sier en fornøyd RBK-trener Åge Hareide til VG etter kampen.

– Vi slår for mye langt, og blir veldig med på deres lange spill. Det er ikke slik vi vil spille. Vi greide knapt å sette sammen seks pasninger på rad, sier Eikrem.

Molde, som hvilte seks spillere fra den tre dager gamle kampen mot Rapid Wien, bidro til det som var en jevnspilt og fartsfylt affære mellom to gode lag. Mens Molde allerede har sikret sølvet, måtte Rosenborg vinne for å ha fortsatt håp om bronsemedaljer og europacupspill.

– Vi har ikke gjort noe annerledes, men jobba med de samme tingene i lang tid. Når man havner i motgang, så er det lett for at det blir frustrasjon. I fotball får man ikke betalt umiddelbart, men over tid og med antall repetisjoner, så får man betalt, sier Hareide.

- VG triller terningkast 5. Enig?

– Du triller terning, men jeg skiter i det altså. Jeg samler på poeng, humrer Hareide - litt alvorlig.

Klassisk RBK

Det tok ikke mer enn ni minutter før Rosenborg viste at de mente alvor etter fire tap på de fem siste seriekampene. Toppscorer Kristoffer Zachariassen «timet» løpet i bakrom perfekt og la ballen femogførti grader tilbake.

Fra syv meter kunne ikke Islamovic misse på det åpne målet, selv om han skulle misbruke langt større muligheter senere i kampen.

Trener Erling Moe hadde nok dessuten lyst til å sette en stopper for trøndernes lange rekke av Rosenborg-seire over Molde på Lerkendal, og det tok ikke ta lang tid før bortelaget svarte. Mathis Bolly dro seg enkelt ned til dødlinjen på venstre og slo inn. Foran mål hang Ohi lenge og avsluttet perfekt i hjørnet ballen kom fra. Flere mål ble det ikke i første omgang.

Tore på sporet

Andre omgang åpnet som den første; med to lag som begge kjempet om initiativet fra start av. Og det var hjemmelaget som luktet blått blod først.

En tidvis dominerende Skjelbred slo det som så ut til å være et litt for langt innlegg mot bakerste stolpe. Men kaptein Reginiussen tok sats, gikk «all in» og stupheadet inn 2–1. Kapteinen fikk senere sitt fjerde gule kort for sesongen, og kan derfor ha spilt sin aller siste kamp for Rosenborg.

– Det kan man spekulere i. Jeg har tenkt litt av hvert, men det er ikke alle tanker jeg trenger å tenke med alle. Beslutningen om fremtiden kommer nok til å bli tatt snart, men da skal noen andre få vite det først, sier Reginiussen som er på utgående kontrakt og må stå over sesongens siste kamp.

Dino-show

Åtte minutter før slutt vant Rosenborg nok en gang igjen ballen høyt i banen, og kontret på høyre. Islamovic fikk ikke avsluttet, men Kristoffer Zachariassen kom i kjent stil etter. Da han ble felt innenfor 16-meteren, pekte dommer Espen Eskås resolutt på straffemerket.

Denne gangen var Islamovic like resolutt som han var elegant. Dermed kunne hjemmefansen benytte resten av kamptiden på å synge seg varm i minusgradene på Lerkendal.

Til VG sier Hareide at han var godt fornøyd med at både lederne, men også laget som helhet sto frem i det klassiske oppgjøret, der Rosenborg nå har vunnet de fem siste på Lerkendal.

– Det er noen som har sterkere navn og større bakgrunn enn andre. Man forventer kanskje at alle stjerner skal skinne med én gang, men det skjer nesten aldri. Jeg er glad for bidraget til alle spillerne i dag, sier Hareide fornøyd.

Med seier borte mot Sandefjord er Rosenborg sikret europacupspill i 2021.