Det ble dramatisk for Chelsea under oppvarmingen. Timo Werner skulle få hvile og starte på benken, men så fikk den talentfulle, men skadeplagede Christian Pulisic en skade før kampen.

Werner ble dermed kastet inn fra start, og det skulle vise seg å funke ganske bra for Frank Lampards Chelsea.

For det var ikke noe dramatikk da selve kampen startet. Da var det bare full kontroll.

Ziyech storspilte

Hakim Ziyech hamret Chelsea i føringen med sin gode venstrefot i 1. omgang etter et fint angrep fra blåtrøyene. Han scoret også i midtuken da Chelsea høvlet over russiske Krasnodar, og ifølge Opta er han dermed den første spilleren siden Diego Costa i 2014 til å score i sine to første Chelsea-kamper fra start.

– Jeg hadde en prat med ham etter at vi signerte ham og ble begeistret for selvtilliten. Det er en indre selvtillit jeg elsker, sa manager Frank Lampard før kampen.

– Vi trenger spillere med selvtillit og personlighet. Han har vært en drøm å jobbe med, uttalte Lampard, ikke mindre fornøyd med sin nye mann etter 3–0 over Burnley.

FØRSTE PREMIER LEAGUE-MÅL: Her hamrer Hakim Ziyech inn 1–0-scoringen for Chelsea, hans første i ligaen. Foto: OLI SCARFF / POOL

Burnley hadde fryktelig lite å by på hjemme på Turf Moor. Bortsett fra et skremmeskudd fra Ashley Barnes i åpningsminuttene var laget til Sean Dyche ukarakteristisk tannløse, og Chelsea dominerte oppgjøret fra start til slutt. Chelseas nye keeper Edouard Mendy ble ikke satt på en eneste prøve, og han har nå holdt nullen i fem kamper på rad.

Kepa Arrizabalaga voktet buret i 3–3-kampen mot Southampton, den eneste kampen Chelsea har sluppet inn mål i løpet av de seks siste kampene. Spanjolen skal slite med å få tilbake plassen mellom stengene.

For Mendy er faktisk den første Chelsea-keeperen til å holde buret rent i sine tre første Premier League-kamper siden legenden Petr Cech gjorde det i 2004. Det er en fin statistikk å ta med seg.

Kastet inn – og scoret

Chelsea skapte mange sjanser, men måtte vente til 2. omgang før de fikk scoring nummer to. På en corner som Ziyech skaffet steg Kurt Zouma til værs og stanget inn 2–0-scoringen.

Det var midtstopperens tredje scoring denne sesongen.

Bare noen minutter senere skulle den opprinnelig benkede Werner setter kronen på verket med 3–0.

DØDELIG: Om man ikke teller med straffescoringer, er det bare Robert Lewandowski som har scoret flere mål enn Timo Werner siden starten på 2019/20-sesongen. Foto: Alex Pantling / PA Wire

Igjen var Ziyech involvert – med en flott assist.

Chelsea klatrer til 4. plass på tabellen med sesongens tredje seier.

For Burnleys del har det vært en bekmørk start på sesongen: Nå ligger de sist på tabellen, og har fremdeles til gode å vinne en kamp. 3–12 i scoringer for og imot og fem tap er blytunge tall for Dyche & co.