For Werner hadde ikke scoret i Premier League siden 7. november, da satte han inn 4–1-målet mot Sheffield United i det 80. minutt.

Siden den gang har han scoret ett mål i FA-cupen, da Chelsea slo Morecambe 4–0.

Men på sitt tredje forsøk mot Newcastle i løpet av 39 minutter satt den for tyskeren. Målet kom etter en corner som spratt fra Newcastle-stopper Jamaal Lascelles til Werner. Han satte ballen sikkert i mål.

– Jeg er veldig glad

– Jeg scoret, endelig. Som spiss vil man selvsagt alltid score. Men det er en lagsport, så når vi vinner er det bra, og når jeg hjelper laget med målgivende og straffer, men jeg er veldig glad jeg scoret i dag. Jeg har hatt mange sjanser og bommet, sier Werner under TV 2s sending.

Dette var Werners tiende mål for Chelsea totalt, det femte i Premier League. Tre av målene har han scoret fra ellevemetersmerket.

MÅL: Etter drøyt tre måneder scoret omsider Timo Werner i Premier League igjen. Foto: Paul Childs / Pool Reuters

Olivier Giroud scoret kampens første mål. Franskmannen startet på benken, men kom inn da Tammy Abrahams ble skadet etter 20 minutter. Giroud var på banen i 11 minutter før han satte ballen i mål. Werner hadde forarbeidet etter at han tok med seg ballen ned til dødlinjen og slo inn, ballen gikk via både lagkamerat Mason Mount og keeper Karl Darlow, og ut til Giroud som satte ballen i mål på direkten fra 6–7 meter.

Chelseas tre poeng sendte dem to poeng forbi Liverpool etter at begge lag har spilt 24 kamper. Chelsea er nå nummer fire (42 poeng), 11 poeng bak ligaleder Manchester City, sistenevnte har en kamp mindre spilt.

– Viktig med Champions League

– Det er veldig viktig for oss å komme til Champions League. Men vi har fortsatt en stor jobb å gjøre for å minske luken til City, sier Werner på TV 2s sending.

Liverpools neste kamp i Premier League er hjemme mot Everton kommende lørdag. Samme dag møter Chelsea Southampton borte.

Det er tre uker siden Frank Lampard fikk sparken som Chelsea-manager, og ble erstattet av Thomas Tuchel. Chelsea har en uavgjort og fem seirer under Tuchels ledelse.

– Det har skjedd noe. Det har en tydligere plan, sier TV 2-ekspert Solveig Gulbrandsen under sending.

Newcastle var et nummer for små gjennom hele kampen, etter mandagens tap er de på kvalifiseringsplass, fjerde sist på tabellen.