VALENCIA - CELTIC 1–0, 3–0 sammenlagt

Celtic hadde en tøff oppgave borte mot Valencia etter 0-2 på Celtic Park i første oppgjør og forsvant ut av turneringen med 0-1-tap.

Skottenes oppgave ble tyngre da Jeremy Toljan pådro seg sitt andre gule kort åtte minutter før pause. Kristoffer Ajer fikk en eventyrlig sjanse til å sende skottene i føringen da han gikk umarkert opp i luften på et frispark etter drøye timen, men nordmannens heading gikk utenfor. Istedenfor kunne Valencia juble for 1-0-seier da Kévin Gameiro ble matchvinner ti minutter senere.

Dermed er europaeventyret over for Celtic og Ajer, som spilte hele kampen.

Her er headingen Ajer kunne satt mellom stengene. Foto: JUAN MEDINA / X01625

Arsenal slo tilbake og avanserte

VIDERE I EUROPA: Sokratis Papastathopoulos feirer Arsenals tredje mål med Pierre-Emerick Aubameyang. Foto: REUTERS/Eddie Keogh

Etter et overraskende 0-1-tap borte mot BATE Borisov i første oppgjør sikret Arsenal avansement til europaligaens åttedelsfinale med 3-0-seier torsdag.

Shkodran Mustafi, Sokratis og et selvmål av Zakhar Volkov sørget for at Arsenal kan ta fatt på neste steg mot europaligatittelen.

London-laget tok kjapt grep om kampen og gikk opp i en tidlig ledelse da Volkov på uheldig vis satte Pierre-Emerick Aubameyangs innlegg i eget mål.

Tross en frisk åpning var hviterusserne nær ved å utligne etter åtte minutter. Stanislav Dragun overlistet Petr Cech, men Stephan Lichtsteiner ble reddende engel for vertene med en redning på strek.

Noe før pause var Mustafi kongen i lufta da han stanget hjørnesparket fra Granit Xhaka kontant i nettet fra sju meter til stor jubel fra Arsenal-manager Unai Emery.

Tidligere Arsenal-spiller Aleksandr Hleb ble møtt med applaus da han ble byttet inn for gjestene etter 55 minutter. 37-åringen og lagkameratene ble statister da Sokratis headet inn 3-0 takket være svakt feltarbeid av BATE-keeper Dzyanis Scherbitski fem minutter senere.

Sokratis' scoring ble det siste i et oppgjør Arsenal hadde full kontroll over. Nå venter åttedelsfinale for Emerys menn.

– Dette var resultatet vi ønsket. Vi ville også vise oss fram for våre supportere og slå tilbake etter bortekampen som ikke var god. I dag fungerte laget godt, sa Emery.

Vindheim sterk da Malmö røk ut

Ross Barkley doblet ledelsen til Chelsea på nydelig vis. Foto: Frank Augstein / TT NYHETSBYRÅN

Malmö hadde en umulig oppgave da de måtte slå Chelsea - og score to mål på Stamford Bridge. I første omgang var Malmö med i kampen, og spesielt bergenseren Andreas Vindheim var god på høyrebacken for svenskene, så sprakk det for gjestene.

Olivier Giroud sendte vertene i føringen ti minutter inn i den andre omgangen, og Chelsea tok fullstendig over. Et kvarter før slutt ble Rasmus Bengtsson i tillegg utvist etter sitt andre gule kort.

På det tilhørende frisparket skrudde Ross Barkley vakkert inn de blåkleddes andre scoring for kvelden, før supertalentet Callum Hudson-Odoi fastsatte sluttresultatet like før slutt.

– Vi trengte å få litt selvtillit igjen, og dette var en god seier. Ikke minst var det godt å holde nullen, sa Giroud til BT Sport.

– Vi var sterke defensivt og ambisiøse i angrepsspillet. Nå kan vi se framover.

Erling Braut Haaland ble sittende på benken da Salzburg gikk videre med 4-0-seier hjemme og 5-2 sammenlagt mot Brugge. Fredrik Gulbrandsen var ikke med i østerrikernes tropp på grunn av en skade.

Åttedelsfinalen trekkes fredag. Kampene spilles 7. og 14. mars.