– For en utøver! utbrøt Viaplays kommentator Ida Njåtun da Stolz paraderte på isen i Thialf med det amerikanske flagget.

I nest siste par på 1500-meteren under VM i nederlandske Heerenveen klinte unggutten til og tok ledelsen fra nederlenderen Thomas Krol. Det etter å ha ligget bak Krol før den siste runden. Den gikk han sekundet raskere, og Stolz tok ledelsen med 0,71 sekunder.

Stolz sin tid: 1,43.59.

I det siste paret ventet Kjeld Nuis. Nederlenderen som blant annet vant 1500-meteren under fjorårets OL og som står med to VM-gull fra distansen tidligere.

Nuis åpnet hardt og ledet til det gjensto én runde. Men 33-åringen klarte ikke å matche sisterunden til sin 15 år yngre konkurrent. Over målstreken på stive ben viste klokken at Nuis var 0,23 sekunder bak Stolz. Det likte nederlenderen dårlig og han slo ut med armene.

Med seieren på 1500-meteren søndag sikret 18 år gamle Stolz seg sitt tredje strake VM-gull under mesterskapet i enkeltdistanser i Nederland. Unggutten stakk av med den gjeveste medaljen også på 500-meteren og 1000-meteren.

Sander Eitrem ble beste norske på 1500 meteren med en 5. plass.

Eitrem ble nummer tre i det siste verdenscupløpet i Polen før VM, men klarte ikke å gjenskape det på søndagens 1500 meter.

20-åringen klokket inn på tiden 1.44,64.

Allan Dahl Johansson ble nest beste norske på 8. plass med tiden 1.45,40.

Peder Kongshaug var også i aksjon i Heerenveen og kom godt i gang på sin 1500 meter. Dessverre mistet han festet i en sving og gikk i isen mot slutten av løpet.