Nå har Chelsea 10 og Liverpool 11 poeng opp til Pep Guardiolas himmelblåkledde menn på tabelltoppen (Liverpool har én kamp mindre spilt enn de to andre).

– Et resultat ingen av disse lagene kan leve med, sier TV 2-ekspert Petter Myhre på direkten.

Liverpool-stopper Virgil van Dijk til Sky Sports:

– Det er et stort forsprang. De er nærmest tittelen i øyeblikket, men alt kan fortsatt skje, mener nederlenderen.

Det var et fyrverkeri av en nyttårskamp på Stamford Bridge. Både de blå vertene og de røde gjestene hadde spart på rakettene siden nyttårsfeiringen og tente dem med jevne mellomrom søndag.

FEIRER: Mohamed Salah (t.v.) takker Trent Alexander-Arnold for pasningen til Liverpools 2–0-scoring. Foto: PETER CZIBORRA / Reuters

Liverpool ledet 2–0 helt til det 42. minutt av 1. omgang:

• Først hadde Sadio Mané sendt Liverpool i ledelsen etter et særdeles dårlig valg av Trevoh Chalobah, som prøvde å klarere med hodet – i stedet for å bruke beina. Dermed fanget Mané opp ballen, dro seg vakkert fri og satte kula i nettmaskene.

• Mohamed Salah gjorde 2–0 – hans 23. mål denne sesongen – mot sin tidligere arbeidsgiver. Det var et perfekt timet løp av Salah, som satte ballen over skulderen til keeper Mendy og i nota. Mendy trodde nok avslutningen skulle komme i lengste hjørne, men i stedet kom ballen «kjøkkenveien».

Chelsea lå altså under 0–2 – til tross for at de for en stor del styrte kampen. Men så kom de tilbake og scoret to i løpet av 245 sekunder:

• Mateo Kovacic fikk stjernetreff, til tross for at han måtte rygge fire-fem meter før han kunne dundre til på volley. Redusering til 1–2 på en stor enkeltmannsprestasjon.

• Etter 45 minutter kom 2–2. Chelsea spilte raskt fremover – fra Antonio Rüdiger til N'Golo Kante, som sendte Christian Pulisic igjennom. Amerikaneren presterte en vakker avslutning som vikarmålvakt Caoimhin Kelleher. – Det var merkelig å ligge under 0–2, sa Pulisic etter kampen.

GULT ELLER RØDT? Ikke alle var enige i at Sadio Mané «bare» fikk gult kort etter duellen med Chelsea-kaptein Cesar Azpilicueta etter få sekunder av kampen. Foto: PETER CZIBORRA / Reuters

Liverpool-stjernene Mohamed Salah (Egypt) og Sadio Mané (Senegal) spilte begge sin siste kamp før Afrika-mesterskapet starter om ei uke. Knapt halvminuttet var gått av 1. omgang da Mané satte armen rett i ansiktet på César Azpilicueta, men han slapp med gult kort.

Chelsea-manager Thomas Tuchel var oppgitt:

– Jeg er ingen tilhenger av tidlige røde kort, og jeg liker ikke å si det, for jeg har stor sans for Mané, men det der er rødt kort, jeg beklager, sier Tuchel til Sky Sports.

– Det er albuen opp i ansiktet, og det har ikke noe å si om det har gått 20 sekunder eller 20 minutter. Det er rødt kort. Det er tøft å godta i en kamp som dette, sier Tuchel.

Tuchel påpekte også at dommer Anthony Taylor var rask med å gi Chelsea rødt kort da lagene møttes på Anfield i august (viste ut Reece James på overtid i 1. omgang).

– Det var klart rødt kort, sier Azpilicueta etterpå ifølge BBC.

Også Chelsea-målvakt Edouard Mendy skal til Afrika-mesterskapet. Han presterte noen redninger ut av en annen verden, ikke minst i starten på 2. omgang.

Chelsea presset på for seiersmål på slutten, og Alisson-erstatter Caoimhin Kelleher var ikke dårligere enn sin kollega på motsatt side av banen.

– Det var litt frustrerende at vi ikke fikk noe seiersmål, men alt i alt var det vel rettferdig uttalte Chelseas Christian Pulisic til BBC Sport.

– Det må ha vært en utrolig kamp for publikum, sier Pepijn Lijnders, assistenten som ledet Liverpool mens corona-smittede Jürgen Klopp måtte følge kampen hjemmefra.

Chelsea-sjef Thomas Tuchel hadde på forhånd valgt å utelate Romelu Lukaku både fra laget og troppen.

– Det er blitt for mye støy før kampen. Det er for nær kampen til å ta en avgjørelse om hva vi skal gjøre. Det er lettere hvis han ikke er i troppen. Det er en vanskelig avgjørelse å ta, men etter min mening var det den riktige, sa tyskeren i et intervju vist på TV 2 før matchen.

UTLIGNING: Christian Pulisic (10) løper til Jorginho for å feire 2–2-scoringen. T.v. Marcos Alonso. Foto: TOBY MELVILLE / Reuters

Bakgrunnen er et intervju som Lukaku gjorde med Sky Italia for noen uker siden. Der sa Lukaku at han ikke likte systemet som Tuchel har valgt.

Problemet skal også ha vært at belgieren ga intervjuet med Sky Italia uten å klarere det med Chelsea på forhånd – noe som er svært vanlig i store fotballklubber, selv på norsk nivå.

Tuchel fortalte at han hadde snakket med Lukaku to ganger.

– Lukaku kunne ha utgjort en forskjell i denne kampen, sier Karen Carney på BBC.

Liverpool opplyste på forhånd at Alisson Becker, Roberto Firmino og Joel Matip alle var uaktuelle for kampen på grunn av mistenkelige corona-tester. Jürgen Klopp fortalte fredag at tre spillere hadde testet positivt – men at de ikke hadde fått svar på PCR-testene.

Caoimhin Kelleher voktet altså Liverpool-buret i Alissons fravær. Ibrahima Konaté kom inn for Matip. Andy Robertson sonet fortsatt etter det røde kortet mot Tottenham.