Mange ventet at Manchester United skulle kjempe om ligatittelen denne sesongen. Slik endte det virkelig ikke. Fasiten etter 0-1-tapet mot Crystal Palace er 6. plass med 58 poeng. Så få poeng har de aldri fått i en Premier League-sesong før.

– Jeg har lyst til å glemme denne sesongen, og være 100 prosent klar for neste sesong. Det har vært horribelt, sier de Gea etter kampen.

– Nivået vi har vist de siste tre eller fire månedene er ikke nok til å vinne en eneste Premier League-kamp, sier en tydelig oppgitt de Gea til Manchester United sin offisielle kanal (MUTV).

Manchester United ender sesongen uten noen trofeer, men siden West Ham tapte mot Brighton så er de likevel sikret spill i Europa League neste sesong.

Målvakten står hoderystende og mener innstillingen til flere av spillerne er grunnen til at de har gjort det så dårlig.

– Vi er slurvete, vi taper enkle baller rundt boksen. Det er umulig å vinne kamper da. De som ikke ønsker å være i klubben – bare dra! Sier de Gea bestemt.

Siden West Ham tapte mot 1–3 mot Brighton blir det Europa League-spill på Manchester United neste sesong.

PÅ TRIBUNEN: Erik ten Hag er Manchester United-manager neste sesong. I dag var han på tribunen for å se sesongavslutningen. Foto: JUSTIN TALLIS / AFP

Ralf Rangnick tok over jobben som midlertidig manager etter at Ole Gunnar Solskjær fikk sparken i november. Neste sesong er det Erik ten Hag som tar over roret. Rangnick tar over landslagsjobben i Østerrike. Han vil fortsatt ha en konsulentrolle i Manchester United. Han er ærlig på at jobben blir stor for den tidligere Ajax-manageren ten Hag.

– Vi trengte ikke denne kampen (tapet mot Crystal Palace) for å vite at mye må rettes på. Jeg er likevel optimistisk og positiv til at en ny manager kommer inn, og Erik er en topp manager, sier Rangnick til MUTV.

Også de Gea mener at jobben blir tøff for nederlenderen.

– For å være ærlig, det blir en tøff jobb for ham. Jeg så at han var på stadion i dag, det er et godt signal. Jeg har tro på at ting kommer til å bli bedre neste sesong, sier de Gea.

– Den nye manageren og støtteapparatet kikker allerede på nye spillere. Forhåpentligvis får de inn noen gode, med god karakter, fortsetter han.

Selv om den spanske målvakten er misfornøyd med laginnsatsen er han veldig fornøyd med sin egen sesong.

– Jeg er stolt. Jeg har jobbet hardt, og hjulpet laget. Jeg synes jeg har gjort det godt, men det er en lagidrett, så det har ikke noe å si hva jeg har gjort. Det har ikke vært nok, sier de Gea.