I det 89. minutt sørget Leandro Trossard for Brighton-seier da han satte inn matchvinnerscoringen. Det gjør at Tottenham nå åpner døren for London-rival Arsenal i kampen om topp fire og Champions League-spill neste sesong.

Den lille belgieren fintet unna Eric Dier og pirket ballen forbi Hugo Lloris.

– Vi visste at det kom til å bli tøft. Det fungerte ikke fra starten av. Vi slet med å skape sjanser og slapp inn et slurvete mål, sier Dier til BT Sport etter kampen.

Tottenham-manager Antonio Conte var også misfornøyd med starten, og pekte spesielt på tempoet med ball.

– I dag var vi for trege med alt. Kanskje på grunn av været og våren. Jeg ønsker å finne en unnskyldning, men det er helt sikkert at det ikke var en god kamp av oss, sa Conte.

Tapet gjør at Tottenham blir stående med 57 poeng, tre poeng mer enn Arsenal på femteplass. Martin Ødegaard og co. har imidlertid spilt to færre kamper enn Tottenham.

Tapet er Tottenhams første siden de tapte 2–3 borte mot Manchester United 12. mars. Tottenham hadde vist strålende form med fire strake seirer etter tapet i Manchester, og hadde scoret hele 14 mål i løpet av de fire kampene. Lørdag var det imidlertid stopp på den gode formen for Tottenham.

Graham Potters menn var bunnsolide gjennom hele kampen, og rett før overtiden fikk de også scoringen sin. Dermed står Brighton med to strake seirer mot henholdsvis Arsenal og Tottenham.

– Tottenham er et godt lag. Å slå Tottenham og Arsenal føles bra. Vi skapte noen sjanser, og jeg synes seieren er fortjent, sier matchvinner Trossard til BT Sport.

Tottenham skal spille hjemme mot Arsenal 12. mai, i det som kan bli en helt avgjørende kamp for å sikre seg en plass i neste sesongs Champions League.

Arsenal spiller mot Southampton senere i dag. Kampen begynner klokken 16.