– De burde skamme seg, tordnet Manchester United-legenden Rio Ferdinand hos BT Sport.

Han hadde akkurat vært vitne til kaotiske scener på Wanda Metropolitano i Madrid. For det tok fullstendig av på tampen av oppgjøret mellom Atlético Madrid og Manchester City.

Etter at Felipe sparket ned Phil Foden, strømmet omtrent samtlige spillere til. Det var knuffing, kveling, riving, sliting og slag i en uoversiktlig mølje av mennesker – men det stoppet ikke der.

Stefan Savic som hadde dratt Foden ut av banen etter Felipes nedsabling, fulgte opp med å lugge Jack Grealish. Etter kampen jagde Savic engelskmannen gjennom spillertunnelen.

– Atletico-spillerne oppførte seg usmakelig. De burde være flau over oppførselen sin, sa Ferdinand, og fikk støtte fra ekspertkollega Owen Hargreaves.

– City viste ro og klasse. Atletico oppførte seg skammelig på slutten. Bare spill fin fotball. De prøvde det også, men påfunnene deres var bare tull, mente han.

Atletico var flere ganger nære en scoring som ville sikret ekstraomganger. Men etter hvert som tiden rant ut, svartnet det også for manager Diego Simeone. Han fikk gult kort etter å ha applaudert sarkastisk mot dommerne i lang tid.

Simeone er fremmed for uvanlige påfunn:

«Ingen fotball, ingen mål, ingen sportsånd», skriver Mundo Deportivo. Spanske El Pais beskriver sluttscenene som «en atmosfære fra helvete».

– Det ser ut som det var håndgemeng i tunnelen. Det er et teater hvor Savic er narren, sier Ferdinand.

City-manager Pep Guardiola var lite snakkesalig om kaoset som utspilte seg. På spørsmål om Atletico gikk for langt med oppførselen sin:

– Jeg har ingenting å si om det.

Om Atletico bevisst prøvde å ta Foden:

– Jeg vet ikke. Jeg kan ikke snakke om hva andre mennesker gjør.

Arkivet er fullt av aggressiv Simeone:

Før kampen snakket Guardiola om Atleticos spillestil. Spanjolene la om fra 3–5–2 til 5–5–0 i den første kvartfinalen mellom lagene, og City-manageren sa at det var en formasjon som er vanskelig å angripe mot, både nå og i «forhistoriske tider».

De siste ordene har blitt tolket i verste mening i Atletico-leiren, og Simeone kom med et kryptisk stikk etter kampen.

– De som har et stort leksikon og er intelligent, roser deg med stor forakt. Vi er ikke så dum, vi har bare et mindre leksikon. Vi er stolt av hvem vi er og hvordan vi konkurrerer, sier han.

– Bare så det er helt klart, jeg kritiserte ikke Atletico. Jeg sa bare at det er vanskelig å angripe mot et lag som forsvarer seg godt, svarer Guardiola.