Politiet og sikkerhetsvaktene hadde sin fulle hyre med å holde folk unna stadion. Flere videoer viser tydelig at de ikke klarte å holde tilbake fans som trengte seg inn på Wembley.

– Det var et brudd på sikkerheten, og en liten gruppe mennesker kom seg inn på stadion, sier en talsmann for stadion ifølge BBC.

– Vi jobber nå tett med stadionforvaltere og sikkerhet for å fjerne disse menneskene. Alle som er inne på stadion uten billett blir umiddelbart kastet ut.

Opptak fra innsiden av Wembley viste at supportere slåss, tilsynelatende etter at noen hadde kriget seg gjennom en dør, skriver kringkasteren videre.

Etter kampen informerer politiet at 45 personer er arrestert i forbindelse med finalen. Politiet i London kommer til å holde flere på jobb gjennom natten for å hjelpe supportere som skal forlate Wembley og sentrum av byen.

Ifølge New York Times tok over hundrevis av personer seg inn uten gyldig billett.

– Hvis du har billetter og skal på kampen i kveld, vær forsiktig. Det har akkurat vært to hendelser med grupper som har forsøkt å storme arenaen, skriver Daily Mail-journalisten Dominic King.

VGs reporter på stedet, Arilas Berg Ould-Saada, beskrev det som totalt kaos og at politiet fulgte etter på hester for å få stoppet personer som stormet inngangen.

– Vi håndterer en hendelse som oppsto ved den ytterste sikkerhetssonen utenfor stadion, med støtte fra politiet. Sikkerhetsrutiner ble raskt aktivert i de relevante områdene og det var ikke noe brudd på sikkerheten med mennesker som tok seg inn på stadion, skriver en talsperson fra Wembley.

Flere engelske journalister stusser over pressemeldingen og mener at dette ikke stemmer overens med deres oppfatning av situasjonen.

Foto: LEE SMITH / REUTERS

Klokken 20.04 norsk tid skriver Mike Keegan at en gruppe på minst 50 personer stormet inn på stadion og at vaktene var sjanseløse. Han skriver at politiet ikke var å se.

– Det er en skandale, sier Bernt Hulsker i VGTVs studio.

VGs reporter forteller at det løper vektere rundt på tribunen og jager ut folk som tilsynelatende ikke har billett.

Flere titalls fans brøytet seg gjennom inngangene og det begynte å bli tilløp til kaos inne på stadion også, men ikke noe beskjed fra speaker eller endringer i programmet foreløpig.

Det skal ha vært omkring 200.000 mennesker samlet rundt stadion. Under pressetribunen skal uvedkommende ha tatt plass på handikaptribunen.

– Ikke trygt, skriver journalist Simon Kuper, som er til stede under finalen.

Jacob Steinberg i The Guardian skriver at italienske fans skal ha kommet frem til setene sine, bare for å finne engelskmenn som har okkupert dem.