Det ble målfest i andreomgang da Haugesund tok imot Vålerenga på Haugesund Stadion søndag.

– Vi spiller en forferdelig andreomgang, og ser ut som et guttelag. Vi lar Wadji herje med oss, sier Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo til Discovery+.

– Vi har ti minutter med hjerneblødning, hvor vi slipper inn på kontringer. Da er det tungt, sier Vålerengas Fredrik Oldrup Jensen.

Det tok 53 minutter før det første målet kom, men da gikk det plutselig unna. Dønnum dro seg inn i 16-meteren og la inn, og traff Benjamin Tiedemanns hånd, og dommer blåste straffe.

Dermed fikk Vålerenga-stjernen muligheten til å sende Oslo-laget i føringen, og satte straffen iskaldt i mål.

UTLIGNING: Kevin Martin Krygård satte Haugesunds førstemål og utlignet Vålerengas ledelse etter kun to minutter. Foto: Jan Kåre Ness

Den ledelsen holdt ikke lenger enn to minutter, da Haugesund kom seg på en kontring og Kevin Krygård – kald som en softis – banket inn reduseringen for hjemmelaget.

Og bare tre minutter senere satt den igjen for Haugesund. Kristoffer Velde spilte opp Ibrahima Wadji, som overlistet tre mann før han satte lærkula enkelt i mål.

– Vi spiller en bra kamp. Det er kjekkest å score mål, men assist får gå det også, sier Velde til Discovery+.

Det stoppet ikke der for hjemmelaget. Fem minutter senere satte Wadji inn sitt andre mål for dagen, på en corner fra Velde.

I motsetning til andreomgang, besto de første 45 minuttene av knapt en sjanse, og det var Vålerengas Aron Dønnum som var nærmest da han skøyt i nettveggen etter syv minutter.

– Det er litt rotete kamp. Vi taper litt for mange baller på midtbanen. Jeg regner med mål i andreomgang, vi er hvert fall veldig gode de siste 30, sier lagkompis Jonathan Tollås Nation til Discovery+ i pausen.

SNUBLET BALLEN INN: Ibrahima Wadji snublet 3–1 målet inn på en corner. Foto: Jan Kåre Ness