Kampen åpnet med ett minutts stillhet til minne om Diego Maradona, som gikk bort noen timer før kampstart på Giuseppe Meazza.

– Det er en veldig trist dag for en hel fotballverden. Han var et idol for oss alle, sier Martin Ødegaard etter kampen.

Rundt 90 minutter tidligere viste han seg frem i sin første Champions League-kamp. Kun fem minutter var spilt da drammenseren spilte en lekker stikker gjennom til Nacho Fernandez, som i skuddøyeblikket ble felt av Nicolo Barella.

Dommer Anthony Taylor pekte umiddelbart på straffemerket, og Eden Hazard satte inn sitt første mål i Champions League som Real Madrid-spiller.

– God kamp av laget, poengene var det viktigste, sier Hazard ifølge Marca.

En snau time var spilt da Martin Ødegaard ble erstattet av mer defensive Casemiro. Samtidig kom Rodrygo inn for Mariano Diaz.

Innbytteren presenterte seg like gjerne med å score på sitt første touch. Et følsom innlegg fra Lucas Vazquez fant veien til Rodrygo, som hamret ballen i mål via en Inter-spiller.

– Vi var rolige, men denne kampen hjelper oss for fremtiden. Det var veldig viktig for å gå videre i Champions League. Vi gjorde en veldig god kamp og kontrollerte alt. Derfor er vi veldig fornøyd nå, sier Martin Ødegaard til spansk tv etter kampen.

Oppgjøret var svært avgjørende med tanke på lagenes mulighet til avansement fra gruppe B. Inter måtte vinne for å ikke være avhengig av hjelp for å ta seg videre.

Da hjalp det ikke at Arturo Vidal klarte å snakke på seg rødt kort. Chileneren mistet hodet etter å ha ropt på straffespark etter en drøy halvtime.

Det så riktignok ut som midtbanedynamoen hadde en god sak, men burde holdt munn etter at Taylor dro opp det gule kortet.

Isteden tok han steget opp i ansiktet på den engelske dommeren, som dro frem gult kort nummer to – og dermed marsjordre for Vidal.

MARSJORDRE: Arturo Vidal mistet hodet og ble sendt i dusjen etter en drøy halvtime. Dommer Anthony Taylor viste chileneren ingen nåde. Foto: MATTEO BAZZI / ANSA

I andre omgang ropte Inter på straffe igjen, men heller ikke denne gangen fikk de medhold hos Anthony Taylor. Isteden økte Real Madrid altså til 2–0.

– Vi spilte en veldig komplett kamp. Offensivt håndterte vi kampen bra. Vi hadde kontroll, sier Raphaël Varane ifølge Marca.

Real Madrids seier betyr at Inter må vinne begge sine kamper for å gå videre, samtidig som de er avhengige av at spanjolene slår Borussia Mönchengladbach.

Da vil de gå videre på innbyrdes oppgjør vis-à-vis tyskerne. Real Madrid vil imidlertid allerede være videre dersom de slår Shakhtar i neste kamp.