Det er usikkert om Crystal Palace-spissen Alexander Sørloth blir en del av den norske troppen til landskampene mot Australia og Albania. Lørdag gikk han glipp av Palaces ligakamp borte mot Huddersfield.

– Alexander Sørloth står over, men jeg regner med at det er snakk om litt muskeltrøtthet, sa Palace-manager Roy Hodgson før oppgjøret, ifølge klubbens Twitter-konto.

Sørloth trente ikke med Premier League-laget torsdag. 22-åringen har spilt fire kamper for Crystal Palace siden overgangen fra danske Midtjylland.

Norge møter Australia på Ullevaal stadion førstkommende fredag. Deretter er det bortekamp mot Albania i Elbasan tre dager senere.

Kommunikasjonssjef i Norges Fotballforbund, Svein Graff, fortalte til TV 2 før helgen at det ikke er meldt inn noen forfall. Status blir gjort opp mandag.

Etterlengtet borteseier

Crystal Palace tok en sårt tiltrengt trepoenger med 2-0-seier borte mot Huddersfield. Gjestene fra London klarte dermed endelig å stoppe tapsrekken i Premier League. Før lørdagens kamp sto Palace med fire strake nederlag, og seieren var klubbens første siden midten av januar.

Det var knapt med sjanser før pause, men James Tomkins var nådeløs da han i det 23. minutt scoret på sin egen retur etter en corner. Huddersfield-keeper Jonas Lössl parerte først Tomkins avslutning, men Palace-stopperen var årvåken og fulgte opp ved å sette ballen i nettmaskene.

Huddersfield hadde ikke en eneste registrert avslutning i første omgang.

Palace virket også å ha full kontroll etter sidebytte, men i det 63. minutt var Huddersfield bare noen centimeter unna å gjøre 1-1. Steve Mounié hamret til, men skuddet gikk like utenfor stolpen.

Men det ble bare med det ene skremmeskuddet. Fire minutter senere doblet Luka Milivojevic fra straffemerket. Palace-kapteinen plasserte ballen trygt i mål. Dommeren pekte på ellevemetersmerket etter at Mathias «Zanka» Jørgensen felte Andros Townsend med en alt for sen takling.

Crystal Palace fikk flere sjanser til å gjøre 3-0 det siste kvarteret.

Med seieren klatret Palace over nedrykksstreken og opp til 16.-plassen. Hodgsons lag har 30 poeng. Med én kamp mer spilt skiller det to poeng ned til Southampton på nedrykk.

Huddersfield er nummer 15 med ett poeng mer enn Palace.