Tottenham-manageren, som hentet hjem en Premier League-tittel, én FA Cup-tittel og en cupfinale før han ble sparket etter to sesonger i Chelsea, fikk se sitt lag bli rundspilt i de første 45 minuttene i ligacupen i kveld.

Og han fikk se en Japhet Tanganga som hadde en dårlig dag på jobben. Fem minutter var spilt da forsvarsspilleren spilte en grusom pasning som Marcos Alonso plukket opp. Han serverte Kai Havertz som satte ballen i mål via Davinson Sanchez.

Det gikk fra vondt til verre for Tanganga. Da han - helt upresset - skulle avklare et Chelsea-frispark, headet han ballen rett i Ben Davies og i mål. Da var det spilt 35 minutter.

Tottenham gikk til pause uten å ha kommet til en eneste avslutning i det som var Antonio Contes første kamp på Stamford Bridge siden han fikk sparken tilbake i 2018.

Bortemareritt

De som har hatt jobben før ham har ikke hatt det lett her. Tottenham har bare vunnet én gang på Stamford Bridge på 35 forsøk i alle turneringer. Semifinalen i ligacupen var det 36. forsøket ...

Contes lag så litt bedre ut etter hvilen. Italieneren erstattet Matt Doherty med Tanguy Ndombele og justerte litt på formasjonen.

Harry Kane fikk Tottenhams første målsjanse på et frispark fra snaut 20 meter. Kepa Arrizabalaga rakk ned i hjørnet og fikk en hånd på skuddet.

I andre enden var keeper Hugo Lloris ikke noe dårligere da innbytter Timo Werner plutselig hadde fri vei mot mål i det 66. minutt.

Tottenham fikk en stor mulighet rett for slutt, men Kepa reddet innbytter Giovani Lo Celsos skudd fra kloss hold.

Dermed er det fordel Chelsea før returmøtet onsdag i neste uke.

– Vi forsvarte oss perfekt og spilte godt. Jeg er så glad, og jeg likte det jeg så. De skapte nesten ingenting, sier Chelsea-manager Thomas Tuchel til Viasat.

– Vi gjorde jobben og det var en bra prestasjon av oss, sier en av Chelseas beste i kveld, Hakim Ziyech, til Sky Sports.

PS! Chelsea fikk dårlige nyheter før cupkampen: Både Thiago Silva og N´Golo Kante har testet positivt på coronaviruset og blir ikke å se på en stund.

Rettelse: I første versjon av denne saken skrev vi at Chelsea vant to FA-cup-titler under Conte. De vant én og tapte én finale.