– Vi henger ikke sammen, hverken defensivt eller offensivt. Det er upresist, lite rytme og for lite kraft. Vi er et godt stykke unna der vi ønsker å være, sier Glimt-trener Kjetil Knutsen til VG.

– Det er de harde fakta akkurat nå, og dette ser ikke helt bra ut. Vi slipper inn utrolig enkle mål og scorer et selvmål, legger han til.

– Er det først og fremst det defensive som er forskjellen fra når dere har hatt skikkelig flyt?

– Det er en kombinasjon. Vi er i en periode der vi blir preget av ting, og når vi kommer under etter få minutter er det ikke kraften til å slå tilbake. Vi blir puslete. Det svir og det er tungt, men vi må snu denne trenden, sier treneren.

Langt til toppen

Glimt har én kamp til gode på Lillestrøm, men går inn i landslagspausen med en stor luke opp til serieleder Lillestrøm, som riktignok slapp inn på overtid og spilte 2–2 mot Tromsø.

Molde er bare to poeng bak Lillestrøm, og bekreftet at laget er i god form til tross for alle skadeproblemene. I kveld måtte midtstopper Martin Bjørnbak ut med skade.

Glimt gikk på sitt første tap siden cupfinaletapet mot nettopp Molde 1. mai, men etter tre uavgjorte og én seier i serien har Knutsens menn rotet bort for mange poeng.

TAP: Kjetil Knutsen måtte se at det ble tap borte mot Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

– Jeg synes vi er gode i andre omgang her og med cupfinalen også har vi to gode seirer mot Glimt. Vi tar mye poeng, men kan dominere mer enn vi gjør, sier Molde-kaptein Magnus Wolff Eikrem til VG.

Han ble byttet ut med en liten skade mot slutten av kampen, men mener det ikke er noe alvorlig og at det ikke er noe fare med tanke på bortekampen mot Odd 19. juni.

En av dem som har grepet muligheten på grunn av mange skader i Molde-laget er Magnus Grødem. Rogalendingen scoret kampens første mål og står nå med fire mål på de siste fem kampene.

– Dette var enormt. Det å slå Glimt i den siste kampen før ferien er den beste følelsen man kan få. Vi har hatt mange kamper i hele mai med en tynn tropp og vinner . Det er helt enormt, sier Grødem til VG.

– Molde og jeg er inne i en flytsone, så du kan godt si det er litt surt at det er pause nå. Ferien er heldigvis ikke så lang, gliser formspilleren.

I STORFORM: Magnus Grødem (venstre) scoret kampens første mål. Her blir han gratulert av Kristoffer Haugen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Molde tok ledelsen etter bare fire minutter da David Fofana fikk ballen fra Erling Knudtzon og banket den lavt inn mot bakre stolpe der nevnte Grødem kontant avsluttet fra seks meter forbi en sjanseløs Nikita Haikin.

Molde dominerte mer i starten av 2. omgang, og det var fortjent da Fofana headet inn 2–0 etter en times spill. Overlegget fra en upresset Magnus Wolff Eikrem var perfekt, og Fofana snek seg mellom Glimt-stopperne Brede Moe og Marius Høibråten der han relativt uforstyrret fikk styre ballen i nettet.

– Jeg blir helt sjokkert over det jeg ser av Glimt i forsvarsspillet. Magnus Wolff Eikrem, vi snakker om ligaens mest presise og kreative spiller, får stå upresset og sikte. Da kommer han til å finne det han leter etter, sa Discovery-ekspert Christian Gauseth i Fotball Direkte-studio.

MÅL OG ASSIST: David Fofana hadde en god kamp mot Bodø/Glimt. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Tok grep

Glimt-trener Kjetil Knutsen gjorde umiddelbart tre bytter. Ut gikk Espejord, Sondre Sørli og Amahl Pellegrino. Inn kom Victor Boniface, Gilbert Koomson og Joel Mugisha. De to sistnevnte ordnet reduseringen.

Koomson snappet en kort, og slurvete, corner fra Wolf Eikrem og startet en hurtig kontring før han spilte igjennom Mugisha. Karlstrøm reddet den første avslutningen, men returen spratt perfekt for Mugisha som kranglet inn 2–1 etter 66 minutter.

Scoringen burde ha gitt Glimt en ny giv, men det var Molde som scoret igjen. Kristoffer Haugen slo hardt inn fra venstre og Høibråten var uheldig da ballen traff ham på seks meter og endte i eget nett etter at Niklas Ødegaard ikke traff da han forsøkte på en hælflikk.

Glimt var nær en ny redusering da laget fikk en trippelsjanse etter 81 minutter, men avslutningene fra Boniface, Mugisha og Ulrik Saltnes ble blokkert og reddet av Karlstrøm.

Nærmere kom ikke Glimt på Aker Stadion.