En veldig omdiskutert scoring, historiske Cristiano Ronaldo med to mål og Martin Ødegaard på godt og vondt var noen av mange ingredienser da Manchester United vant et spinnvilt oppgjør mot Arsenal på Old Trafford.

Det var Michael Carricks tredje kamp som midlertidig manager for klubben. Nå er det Ralf Rangnick som tar over som manager for Manchester United, og etter kampen melder klubben på sine nettsider at Carrick har bestemt seg for å forlate «De røde djevlene».

Carrick var Ole Gunnar Solskjærs assistent fra nordmannen ble manager i klubben i 2018, og da Solskjær mistet jobben for halvannen uke siden var det Carrick som tok over som midlertid manager. Han forteller at det ikke var enkelt å ta over som vikar for sin tidligere sjef.

– Det er ikke lett når man mister en manager. Når det er noen som Ole, som er så respektfull og så elsket, er det enda vanskeligere. Spillerne og resten av trenerteamet har jobbet bra. Det har vært tre kamper med godkjente resultater. I dag var en god måte å avslutte på, sier Carrick til Amazon Prime.

– Det har ikke vært en enkel avgjørelse å ta, men for å være ærlig føles det riktig og jeg føler meg ganske glad. Jeg fortalte spillerne det for omtrent fem minutter siden. De var litt sjokkert og overrasket. Det var litt emosjonelt i garderoben.

– Lojaliteten til Ole var en liten faktor, men det var flere ting som gjorde at dette ble min avgjørelse.

– Jeg ser en stor fremtid for ham som trener. Han vet hvordan man snakker til spillere. Hvis han får sjansen kan han bli en god trener, sier Bruno Fernandes til BBC.

– Michael Carrick gjorde det veldig bra. Alle ventet på at Ralf Rangnick skulle bli redningsmannen – nå har han laget og det er tid for å levere, sier tidligere Manchester United-back Patrice Evra i Amazon Prime-studio.

Det tok ikke mer enn et snaut kvarter av klassikeren mellom Manchester United og Arsenal før det kom et nytt øyeblikk som kommer til å bli husket i årevis.

Manchester United-keeper David de Gea ble stemplet av medspiller Fred på et hjørnespark, og den spanske sisteskansen la seg ned med betydelige smerter.

Ballen dalte ned i returrommet hos Emile Smith Rowe, og Arsenal-unggutten banket ballen i nettet bak en liggende de Gea. Dommer Martin Atkinson rakk akkurat ikke å blåse av situasjonen før ballen var over streken, før det ventet flere minutter med forvirring.

VAR så på situasjonen, og etter fire minutter med venting ble det dømt scoring til store protester fra Manchester United-spillerne.

– Jeg vet ikke, sier Bruno Fernandes til Amazon på spørsmål om Arsenals scoring burde blitt annullert.

– Normalt når en keeper går ned burde vi stoppe spillet, men feil skjer. Jeg vet ikke om det var det fra dommeren. Hvis det var en feil fra dommeren, så kan det skje.

Arsenal beholdt ledelsen helt til Bruno Fernandes satte inn utligningen minutter før pause. I sin 100. Manchester United-kamp, scoret portugiserens sitt første mål siden 11. september.

Etter hvilen fortsatte kampen i samme tempo som i den første omgangen, og det tok ikke mer enn snaue syv minutter før Cristiano Ronaldo hadde snudd kampen for Manchester United.

Storscoreren fikk ballen i feltet, og satte den sikkert inn bak Arsenal-keeper Aaron Ramsdale. Det var Ronaldos 800. mål i sin profesjonelle karriere.

– Det er utrolig. Han viser år etter år at han vil være den beste, sier Fernandes.

Men Old Trafford fikk ikke juble lenge, for bare et par minutter senere sørget Martin Ødegaard for at det igjen var balanse i regnskapet. Den norske landslagskapteinene gjorde som Ronaldo, da han sikkert omsatte et lavt innlegg i mål, med «feil» bein, det høyre.

Et kvarter senere var Ødegaard igjen involvert i en avgjørende situasjon – denne gangen med negativt fortegn. Han ble på mange måter syndebukken da han felte Fred i egen sekstenmeter, og etter en VAR-sjekk konkluderte Atkinson med straffe til hjemmelaget.

Cristiano Ronaldo stilte seg opp, og banket ballen midt i mål. Ramsdale slengte seg til siden, og dermed ledet Manchester United 3–2.

Arsenal trykket på for en utligning, men Manchester United holdt unna og tok de tre poengene med den nye manageren Ralf Rangnick på tribunen.

SOLSKJÆR-MARKERING: I Manchester Uniteds første hjemmekamp etter at Solskjær var ferdig i klubben ble nordmannen hyllet med banneret «20LEGEND» på tribunen. Foto: OLI SCARFF / AFP

Som ventet ble Ole Gunnar Solskjær (48) hyllet på Old Trafford da supporterne var tilbake for første gang siden sparkingen.

Solskjær fikk sparken etter å ha tapt 1–4 i bortekampen mot Watford, og den kampen ble etterfulgt av to nye bortekamper for Manchester United. Først mot Villarreal og så mot Chelsea.

Dermed er torsdagens klassiker mot Arsenal den første hjemmekampen Manchester United spiller siden Solskjær forlot klubben, og før kampstart ble nordmannen hyllet på tribunen på Old Trafford.

Supporterne sang Solskjærs navn, før et stort banner med «20LEGEND» ble rullet ut på Stretford End.