I en kamp som bølget frem og tilbake, avgjorde Erling Braut Haaland da han fra straffemerket kontant satte inn kampens siste scoring og sørget for at det ble 4–3 til Borussia Dortmund.

– Fantastisk, fantastisk utført straffe av Erling. Det jeg virkelig liker er at han ikke hopper eller gjør noe «fancy». Han har bestemt seg, har en god skuddteknikk og det er slik jeg har lært å ta straffer, sier Uwe Rösler i V Sport-studioet.

Nordmannen var toneangivende i det meste Dortmund foretok seg i lørdagens kamp, og med to scoringer og én målgivende pasning står han med fem scoringer og fire målgivende pasninger etter fire runder i Bundesliga denne sesongen.

Totalt har nordmannen nå scoret 65 mål på 65 kamper for Borussia Dortmund i alle turneringer.

– Han er ung, men det er som om han har spilt fotball i 15 år. Han er veldig fokusert på fotballen, han tar vare på seg selv og han er bevisst på at han er heldig som kan være en profesjonell fotballspiller. Erling vet at hvis han vil bli blant verdens beste, så må han jobbe. Det er mentaliteten hans, sier Dortmunds Thomas Meunier til V Sport.

MATCHVINNER: Erling Braut Haaland viste seg nok en gang frem for Borussia Dortmund. Foto: THILO SCHMUELGEN / X03860

Haaland har ikke blitt kjent for å score mange mål på hodet. I Borussia Dortmund hadde han scoret 63 mål før lørdagens kamp mot Bayer Leverkusen, men kun to av dem hadde 194 centimeter høye Haaland scoret med hodet.

Lørdag kom det tredje, da han elegant styrte innlegget fra Meunier bort i det lengste hjørnet.

– Noe særlig mindre typisk Dortmund-scoring og for så vidt Erling Braut Haaland-scoring er det ikke mulig å finne. Men den kommer der, og det kan ikke utføres noe mer perfekt. Se på timingen, se hvor rolig han er og hvordan han bare styrer ballen inn. Fantastisk utført og se på den spensten, han er jo én meter oppe i været, sa ekspertkommentator Lars Tjærnås på V Sport 1 etter scoringen 37 minutter ut i den første omgangen.

HODESTYRKE: Erling Braut Haaland gikk høyt til værs og stanget inn Dortmunds første mål. Foto: THILO SCHMUELGEN / X03860

Dortmund utlignet da til 1–1 etter at 18-åringen Florian Wirtz hadde sendt Leverkusen i ledelsen etter ni minutter. Dortmund trodde de hadde tatt ledelsen to minutter senere da Meunier igjen fant Haaland inne i boksen. Nordmannen fikk headet ballen til Jude Bellingham, som stanget ballen i mål. Etter en VAR-sjekk ble imidlertid målet annullert etter at Mahmoud Dahoud felte Moussa Diaby i forkant av scoringen.

Istedenfor var det Leverkusen som kunne gå til pause med en ledelse, etter at Patrik Schick avsluttet en mønsterkontring fra Leverkusen og sendte hjemmelaget i føringen på overtid i første omgang.

Utligningen kom bare fire minutter ut i den andre omgangen. Haaland spilte ballen fint videre til Julian Brandt, som fra skrått hold banket ballen over keeper Lukas Hradecky og i mål.

Leverkusen tok tilbake ledelsen etter et velplassert skudd fra Diaby etter 55 minutter, men Dortmund skulle snu kampen. Raphäel Guerreiro utlignet etter et usøkt frispark fra drøyt 20 meter etter 70 minutter og etter en VAR-sjekk fikk Erling Braut Haaland muligheten fra straffemerket 13 minutter før slutt. Nordmannen var iskald og sørget for Dortmund-seier.