Etter tre strake tap og en 14. plass i eliteserien på seks kamper, jaktet Odd en etterlengtet opptur. Men på eget gress var det gjestene som vartet opp med festfotballen.

– Vi får det akkurat sånn vi vil. Vi «makser» det vi kan få ut av den kampen her, sier Alexander Søderlund til Discovery+.

Odd-trener Pål Arne «Paco» Johansen kontret med:

– Jeg må få beklage til alle de drøye syv tusen som møtte opp i dag.

For kun ni minutter var spilt da Haugesunds Christos Zafeiris sendte en lang ball i retning Odds 16-meter. Der var det lagkamerat Søren Reese som var sterkest i duellen og stanget gjestene i ledelsen.

Åtte minutter senere var Haugesund på farten igjen. Søderlund sendte en lekker stikker til Mads Sande som mer en stakk fra Odd-forsvaret. Alene med Leopold Wahlstedt var Sande sikker som banken og doblet gjestenes ledelse.

Tungt for hjemmelaget, og hjemmelagets keeper som hadde storfint besøk av speidere denne mai-kvelden.

MÅL: Alexander Søderlund var både hovmester og målscorer på Skagerak Arena. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Og selv om det så bedre ut for hjemmelaget mot tampen av den første omgangen, ble vondt til langt verre i starten av den andre omgangen.

For Søderlund var ikke ferdig med å servere. Denne gang til Alioune Ndour som alene med keeper var iskald og satte inn 3–0. Det kun seks minutter ut i den andre omgangen.

Deretter tok det kun tre minutter før neste kalddusj for Odd. På en lang ball fra Zafeiris var det hovmester Søderlunds tur. Odd-forsvaret var ikke å se og nok en gang ble det én mot én, mellom en Haugesund-spiller og keeper Wahlsted. Og nok en gang gikk det Haugesunds favør.

Da fikk publikum nok. Mens en strålende fornøyd Søderlund feiret 4–0, fanget kamera opp en rekke hvitkledde Odd-supportere på vei ut av Skagerak Arena.

– Den kontrollen vi hadde på Haugesund før kampen, håndterte vi fryktelig dårlig. De løper rett igjennom oss. Det er skuffende og altfor dårlig, spesielt hos oss bak der. Fire baklengs er helt elendig, sier Odd-kaptein Steffen Hagen til Discovery+.

JUBEL: Haugesund-spillerne omfavner Alexander Søderlund etter 4–0-scoringen. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Og med en firemålsledelse la Haugesund seg lavt. Da fikk Odd mer dreisen på eget spill. Men selv om ballbesittelsen ble langt større, uteble de store målsjansene.

Dermed endte det med det fjerde strake tapet for Odd, som etter syv kamper nå ligger på en 15. plass etter syv kamper. Haugesund på sin side gikk forbi Odd og opp til en 14. plass etter sin andre trepoenger denne sesongen.

– Det var den dagen hvor det meste gikk feil vei for oss, selv om vi hadde noen gode perioder mot slutten av den første omgangen, oppsummerer Odd-trener «Paco».