Verstappen hadde beste startposisjon, men ble oppsiktsvekkende nok passert av begge Mercedes’ene på den første runden: Først av George Russell i sving én og deretter av Lewis Hamilton i sving tre.

Verstappen sa umiddelbart etter løpet - i arenaintervjuet med David Coulthard:

– Jeg prøvde å unngå kontakt. Reglene er klare om hva du har lov til å gjøre på utsiden, men det ble helt klart ikke fulgt.

Lewis Hamilton svarte slik på beskyldningene ifølge gpblog.com:

– Jeg synes det var ganske anstendig - han bremset tidlig og jeg bremset sent.

– Jeg mener at vi begge etterlot rom til hverandre. Jeg presset ham ikke av veien, og han svingte ikke inn i meg, så vi berørte hverandre ikke, slik er racing.

PALLEN: De tre beste i Australia Grand Prix, Lewis Hamilton (t.v.), Max Verstappen og Fernando Alonso på pressekonferansen etter løpet. Foto: MARTIN KEEP / AFP

George Russells bil tok fyr, så han måtte gi seg allerede etter 17 runder. Lewis Hamilton ble nummer to - bak nettopp Verstappen.

I et intervju med Sky Sports etterpå tonet Verstappen ned kritikken mot Hamiltons forbikjøring:

– Jeg hadde trolig gjort det samme om det var motsatt. Jeg vil løfte det, men jeg vil ikke gjøre noe stort ut av det.

Samtidig gjentok han:

– Jeg unngikk bokstavelig talt å bli kjørt inn i.

Derimot var det ingen tvil da Verstappen senere kjørte forbi Hamilton og tok ledelsen for resten av løpet:

– Max er i en annen liga. Bilen hans er så rask, og han kjørte forbi meg halvveis ned på langsiden og han var flere meter foran. Jeg skjønner ikke helt hvordan det er mulig å være så rask - det er bare sinnssykt.

Max Verstappen har vunnet VM de to siste årene og leder årets mesterskap suverent etter tre løp. Han har 69 poeng, mens Red Bull-kollega Sergio Pérez har 54 poeng på 2. plass. Fernando Alonso har 45 poeng og Lewis Hamilton 38.

Neste Formel 1-løp er 30. april i Aserbajdsjan.