For ved to anledninger fikk den ellers så effektive Haaland sjansen på åpent mål, men nordmannen brente sjansene.

Det så lenge ut til å bli kostbart, men kvarteret før slutt lobbet Bernardo Silva inn 2–1. Fem minutter før slutt kom også scoringen for Haaland da han ble spilt alene med keeper og banket inn sitt seriemål nummer syv.

Dermed ble det til slutt 3–1 – og dermed fortsetter Citys ubeseirede rekke. De lyseblå fra Manchester står nå med fem seirer på fem forsøk.

– Vi var effektive og tålmodige i andreomgang. Det var en viktig seier etter den internasjonale pausen. Laget viste god lagmoral, sier City-manager Pep Guardiola til BBC.

Haaland var imidlertid ikke effektiv. Se statistikk under.

Det var West Ham som gikk til pause med 1–0-ledelse, men det var smått utrolig at ikke Manchester City scoret i løpet av de første 45 minuttene.

Først fikk City en eventyrlig kvadrupelsjanse, der blant andre Haaland styrte et skudd mot mål, men avslutningen ble reddet på streken.

Se alle de store missene til Haaland her.

Ikke lenge etter sto han på åpent mål, men fra fem meter satte han ballen utenfor. Haaland tok seg til ansiktet og kunne knapt tro sine egne øyne.

Og mer fortvilelse skulle det bli. Han fikk nemlig sjansen igjen rett før pause. Da skulle han bare skli ballen inn i mål fra kloss hold, men avslutningen ble veik og Nayef Aguerd rakk dermed å redde på strek.

– Det er så sjelden du ser Haaland ikke sklir inn disse, sa en forbauset Viaplays ekspertkommentator Nils Johan Semb.

Missene gjorde at West Ham gikk til pause med ledelse. Vladimir Coufal chippet inn et innlegg i boksen, der en umarkert James Ward-Prowse stupte inn 1–0.

Utligningen kom umiddelbart i annenomgang. Jérémy Doku fintet til seg rom, før han på lekkert vis curlet inn 1–1 fra skrått hold.

– Jeg må være ærlig. Jeg trodde ikke at han skulle være på dette nivået i sin andre kamp for City, sier Guardiola om sin elev.

– Vi hadde mange sjanser i førsteomgang, men scoret ikke. De fikk et mål, der jeg hadde et dårlig touch i forkant, så jeg var skuddet. Vi reagerte på en god måte, fortsatte å spille, scoret tre mål og hadde en god kamp, sier Doku.

Sjansebonanzaen fortsatte etter Dokus utligning. Først smelte Julian Alvarez et frispark i stolpen. Deretter ble et akrobatisk volleyforsøk av Haaland bokset unna av Alphonse Areola.

Men den forløsende scoringen kom til slutt – både for City og Haalands del.

Julián Álvarez chippet ballen inn i boksen mot Bernardo Silva. Da Nayef Aguerd feilberegnet, stjal Silva ballen og lobbet den forbi Areola.

Haaland hadde muligheten til å stjele målet, men lot ballen sprette i nettet uten å berøre den. Kanskje var det karmaen som slo inn ti minutter senere.

Da ble nemlig nordmannen spilt alene med keeper – av nettopp Silva – og omsider lyktes han med å få ballen forbi Areola og inn i nettet. Dermed var Haalands syvende seriemål et faktum.