Hjemmelaget ledet 1–0, og gjestene var sugne på utligning da Ole Jørgen Halvorsen kastet seg etter ballen med strake føtter og glisne knotter. Det gikk utover Martin Kreuzriegler som gikk rett i gresset.

Hoveddommer Christian Moen ga det gulfargede kortet, men i Eurosports studio mente fotballekspertene Joacim Jonsson og Bengt Eriksen at fargen burde vært en annen:

– Han har fart, han har løfta bein, han har knotter imot; Hvis ikke dette her er farefullt spill, var så langt Eriksens resonnement kom før Jonsson overtok:

– Ja, ja, ja. Det er rødt. Visst er det rødt kort. Ole Jørgen Halvorsen skal være glad han fortsatt er på banen, konkluderte svensken.

Etter kampen ble hovedpersonen selv spurt om taklingen:

– Du fikk gult, men i Eurosports studio synes de det burde vært rødt. Hva tenker du?

– Haha, mener de at det burde vært rødt? Nei, jeg synes ikke det er rødt. Det er ikke noe fart i taklingen og ballen er imellom, sier Halvorsen til VG.

foto
UTVIST? Om Ole Jørgen Halvorsen burde vært utvist eller ei, var blant spørsmålstegnene som ble igjen etter kampen. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Grenseland

Halvorsen påpeker også at han ikke har sett den i reprise, men at motspilleren verken fikk vondt eller at Sarpsborg 08-spilleren traff foten hans. Det siste kan nok diskuteres utfra TV-bildene.

Hos motstanderlagets Kristoffer Normann Hansen er dog ordlyden en helt annen:

– Vi har dommermøter før sesongen, og de sier at de skal passe på spillerne, forteller han til VG og legger til:

– Når man kommer inn på den måten med strake knotter, så er det små marginer for at det kan bli ordentlig stygt, og at et bein vil ryke. Hvis det er bein som skal gå for at det blir rødt, så skjønner jeg ingenting. Jeg synes det er tullete å gå inn på den måten der.

foto
UENIG: Normann Hansen var sammen med Eurosports eksperter klokkeklare på at kortet burde hatt en annen farge. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

«Vi opplevde på banen at dette var en takling i grenseland mellom gult og rødt. Grunnen til at vi lander på gult kort handler om at han treffer på foten, at hensikten er å ta ball og at vi ikke ser på kraften som voldsom. Dette er en situasjon vi forstår at det blir diskusjoner rundt. Jeg har ikke rukket å se den på video og beskriver kun vår vurdering i kampen», skriver dommer Christian Moen i en SMS til VG.

foto
PRESIST: Vidar Ari Jónsson viste avslutningsferdigheter på høyt nivå da han sendte vertene i føringen. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

På vinnersporet

I selve kampen var det hjemmelaget som tok første stikk:

Etter en snau halvtime kom hjemmelagets Brice Wembangomo - som så mange andre ganger i løpet av førsteomgangen - opp langs høyreflanken før han svingte et perfekt innlegg som Vidar Ari Jónsson stusset lekkert bort i lengste hjørne.

- Vi er overhodet ikke fornøyd. Vi starter bra, men deretter detter vi etter hvert for lavt ned, oppsummerte Sarpsborg 08-kaptein Thomassen i pauseintervjuet på Discovery+.

I andreomgang måtte bortelaget «starte å spille fotball», mente kapteinen.

Da passet det dårlig at Jacob Storevik dunket ballen opp mot et uorganisert Sarpsborg 08-forsvar. Normann Hansen plukket nemlig opp ballen, driblet av forsvareren og satte kontrollert inn 2–0.

foto
EFFEKTIVT: Kristoffer Normann Hansen løp inn 2–0 for Sandefjord. Foto: Trond Reidar Teigen, NTB

Det hele minnet om et erketypisk «Jamie Vardy-mål»:

– Jeg liker den referansen. Det er en bra scoring. Jeg bruker ikke å score mange av de målene der, sier Hansen som også kan fortelle at ballen i bakrom var langt ifra tilfeldig, og at sisteskansen fortjener kreditt for den scoringen.

– Vi snakket om det i pausen at de er dårlig strukturert enten de har dødball eller er høyt i banen. Jacob (Storevik) ser det veldig bra og sender ballen dit jeg vil ha den.

foto
POENGPLUKKER: Hans Erik Ødegaards lag plukker tre-poengere på løpende bånd om dagen. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Etter dagens seier står Sandefjord med tre strake seiere og har skaffet seg en ni poengs luke ned til nedrykksplass.

Mange fotballkjennere spådde de som klare nedrykkskandidater før sesongen, men Normann Hansen er ikke overrasket over hvor de ligger på tabellen:

– Vi er mye bedre enn det folk tror. Akkurat sånn var det i fjor også. Vi blir spådd på sisteplass, mens spillergruppen har mye mer troen på prosjektet selv.