Den nåværende DC United-proffen Rooney var på alles lepper før privatlandskampen på Wembley. Den mangeårige England-kapteinen har vært ute av landslaget en stund, men fikk ta avskjed med sin 120. kamp for «Three Lions».

– Jeg har hatt min tid. Nå kan jeg lene meg tilbake og se på karene. Dette vil jeg huske lenge, sa Rooney rett etter kampen, ifølge BBC.

Han fikk ikke spille fra start, men kom inn som innbytter i det 58. minuttet. Da ledet England allerede 2-0 etter en perlescoring av Jesse Lingard og et påfølgende debutmål av Liverpools Trent Alexander-Arnold.

Rooney var nummer to i køen da Fabian Delph svingte inn fra venstre etter 76 minutter. Men Bournemouths formspiss Callum Wilson kom først og tuppet inn 3-0-målet. Wilson scoret dermed i sin første kamp for England.

Publikum ropte «skyt!» nesten hver gang Rooney hadde ballen nær USA-målet, og på overtid fikk han en god sjanse fra 15 meter. Veteranen driblet seg fri og avsluttet, men keeper Brad Guzan var nede og stoppet forsøket.

Dermed endte kampen med 3-0-seier for England, som møter Kroatia på hjemmebane i UEFAs nasjonsliga søndag. Med seier der vil Gary Southgates menn vinne gruppe 4 i A-divisjonen.

– Jeg mener at England er i veldig gode hender ut fra det jeg har sett denne uken. De blir trent helt glimrende, og det er en fantastisk gruppe unge spillere som har en lys framtid, sa Rooney.

Serge Gnabry feirer scoringen mot Russland torsdag sammen med Jonas Hector og Kai Havertz. Foto: Jens Meyer / TT NYHETSBYRÅN

Gnabry sentral i komfortabel Tyskland-seier

Også Tysklands fotballherrer fikk en opptur torsdag. De spilte treningskamp mot Russland. Serge Gnabry var kampens store spiller og bidro sterkt i 3-0-seieren.

Tyskerne har slitt i nasjonsligaen så langt i høst med tapte og uavgjort mot Frankrike, i tillegg til at de ble utklasset av Nederland. Torsdag var de ute etter å finne tilbake til formen i en treningskamp mot Russland.

Fra start var Gnabry et uromoment på topp for Tyskland, og etter åtte minutter var han på et av mange løp i bakrom. Bayern München-spilleren spilte inn til Leroy Sané, som hadde løpt seg fri bak forsvarerne. Manchester City-spilleren hadde ingen problemer med å trille inn 1-0 til høyre for keeper Andrey Lunec i Russland-målet.

I det 25. minutt fikk Tyskland corner. Joshua Kimmich slo inn, og etter en stuss havnet ballen i beina på en umarkert Niklas Süle, som enkelt plasserte inn 2-0.

Etter snaue 40 minutter viste Tyskland hvor enkelt det kan gjøres. Süle startet det hele med en pasning rett fram til 19 år gamle Kai Havertz på midtbanen, som spilte fri Gnabry på løp. Han fyrte av på første berøring og sendte ballen bak en sjanseløs Lunev.

I andreomgang var tyskerne komfortable og byttet hele fem spillere. Ingen av lagene scoret flere mål, og kampen endte 3-0.