Etter 1-0-seier på overtid mot Tampa Bay mandag, vant et mer overbevisende New York Rangers 5-2 mot Florida Panthers tirsdag. Mats Zuccarello sto for en assist.

To kamper på to dager ga to borteseire for Rangers i Florida. Mandag ble det ingen scoringer i løpet av den normale spilletiden mot Tampa Bay Lightning. Mot panterne i Miami dagen etterpå gikk det derimot bedre fra start.

Rangers trengte mindre enn en halv periode før de fikk nettkjenning denne gangen. Norske Zuccarello leverte pucken til Steven Kampfer, som sendte den via kølla til Chris Kreider og forbi Panthers’ målvakt. Drøyt tre minutter senere la Tanner Glass på til 2-0.

I andre periode var det Kevin Hayes som scoret først for Rangers. Deretter reduserte Thomas Vanek for vertene, før Nick Holden sørget for at Rangers igjen hadde tre måls forsprang.

Tre og et halvt minutt før kampen var ferdigspilt reduserte Aaron Ekblad for Panthers i overtallsspill. Det ble likevel ikke sluttresultatet, for med mindre enn to minutter igjen på klokken, sørget Pavel Butsjnevitsj for 5-2-seier til gjestene fra nord.

Mats Zuccarello fikk 19 minutter på isen i tirsdagens kamp.

Rangers-målvakt Henrik Lundqvist sto bak 43 redninger på veien mot seieren og sikret seg plass på en svært eksklusiv liste. Svensken er å nå inne blant de ti målvaktene i NHL-historien som har flest seirer. Totalt står han med 404.

- Selvfølgelig er jeg stolt. Det er mange gode målvakter på den listen, så det føles artig og inspirerende å klare noe bare et fåtall målvakter har klart opp gjennom årene, sa Lundqvist etter kampen ifølge Expressen.

Andreas Martinsen fikk ti minutter på isen for sin nye klubb. Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Overtidsseier for Martinsen

Paul Byron ble matchvinner i forlengningen da Andreas Martinsen og Montreal Canadiens slo Vancouver Canucks 2-1 i NHL tirsdag.

Martinsen var på isen i drøye ti minutter og noterte seg ikke for målpoeng.

Nordmannens lag fikk imidlertid en strålende start på kampen da Torrey Mitchell fikset ledelse etter mindre enn fire minutters spill i åpningsperioden. Det så lenge ut til å bli kampens eneste mål.

Midtperioden forløp uten scoringer, men drøyt midtveis i tredje periode kom utligningen. Michael Chaput skapte balanse i kampen etter å ha blitt framspilt av svenske Alexander Edler.

Dermed gikk kampen til forlengning. Der brukte Paul Byron kun et drøyt minutt på å sørge for at to poeng ble med tilbake til Montreal.

Seieren var den tredje strake i mars, og den sjette på rad, for Andreas Martinsen og Canadiens. Fire av seirene har kommet etter forlengning.