Alexis Sánchez blir den best betalte fotballspilleren i England dersom overgangen hans fra Arsenal til Manchester United går i boks, hevder britiske medier.

Engelske aviser skriver at den chilenske angriperen vil tjene mellom 4,35 og 5,44 millioner kroner i uka. Det tilsvarer en årslønn på mellom 226 og 283 millioner kroner før skatt.

Det hevdes også at 29-åringen Sánchez' lønnskrav skal ha skremt bort både Manchester City og Chelsea fra kampen om å hente ham.

Sánchez har bare et halvt år igjen av kontrakten med Arsenal og kan i teorien gå vederlagsfritt til en annen klubb i sommer. Uansett vil han bli en dyr spiller ettersom både agenthonorar og såkalt signing-on fee trolig lander på tresifret antall millioner kroner.

Tidligere i uken ble det rapportert at Sánchez har skrevet under for United, men overgangen avhenger angivelig av at Henrikh Mkhitaryan blir enig med Arsenal og går motsatt vei.

– Jeg har jobbet med overganger i 30 år. Det er sannsynlig at det skjer, sa Arsenal-manager Arsène Wenger torsdag om en Sánchez-overgang til United.