Bodø/Glimt sikret seg seriegullet etter å ha slått Mjøndalen 3–0 søndag kveld, og i samme kamp fikk Patrick Berg en 7-er på VG-børsen.

Dermed endte han sesongen med 6,12 i snitt på børsen, et godt stykke foran Veton Berisha (5,93) og Ulrik Saltnes (5,91).

– Det er veldig artig å vise at man har prestert stabilt og gjort en god sesong. Det er alltid artig, sier Patrick Berg til VG.

– Alle spillere sier at de ikke bryr seg om børs. Er det sant?

– Man bryr seg til en viss grad, vil jeg si. Det er litt nysgjerrighet, for man har alltid en egen følelse av hvordan man har spilt. Så er det litt å se om de som har sett kampen har den samme følelsen. Det kan variere veldig, fra hvordan man selv føler at man har gjort det til hva man får i børskarakter. For min del handler det mest om at man er litt nysgjerrig, sier Berg.

VG-børsen ble startet i 1962 og etter å ha vært på årets lag fem ganger tidligere, kom Harald «Dutte» Berg på årets lag en siste gang i 1979. Da ble Berg også kåret til årets spiller, like før han fylte 38 år, og fikk prisen fra Englands daværende landslagskeeper Peter Shilton – som med 125 landskamper er engelskmannen med flest landskamper for Englands herrelandslag.

Haralds sønner Runar, Ørjan og Arild har alle vært med på årets lag en rekke ganger, og Runar gikk til topps på børsen i 1993, mens Ørjan ble årets spiller i 2000, 2002 og 2003.

Nå er det Patrick Berg som har gått til topps, etter at han ble nummer tre på VG-børsen i fjor.

– Det er veldig fortjent. Sammen med de andre, har han hatt en strålende sesong, sier onkel Runar Berg til VG.

FIKK PRIS AV SHILTON: Harald «Dutte» Berg fikk prisen som årets spiller utdelt av Peter Shilton. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB

Om børsen, sier han spøkefullt:

– Det er jo den mest prestisjefylte prisen. Det var det i hvert fall i min tid. VG-børsen var jo det man sjekket først, sier Runar.

Han er usikker på akkurat hva som er årsaken til Berg-slektens dominans på VG-børsen.

– Vi har hatt veldig fine treningsmiljø da vi vokste opp. En ting er familien, som betyr mye, men vi har hatt veldig engasjerte og gode trenere i tidlig alder. De klarte å skape et fint miljø. Kanskje kan det være noe, sier han.

– Tror du vi kan få en femte Berg som vinner årets spiller?

– Det er vanskelig å si. Vi har hatt et relativt avslappet forhold til fotball og alt slikt, men det er jo veldig gøy. Jeg kjenner at jeg er stolt av Patrick, så får vi se hva fremtiden bringer, sier Runar Berg.

Den tidligere Bodø/Glimt-helten er stolt over hvordan Bodø/Glimt har klart å vinne Eliteserien, og er klar på at han unner spillerne alt godt, uavhengig om det blir i Glimt eller i en annen klubb.

Det er allerede klart at Fredrik Bjørkan forlater Glimt, og det har også vært bud på Patrick Berg.

– Han er klar til å ta steget ut. Jeg tror han kommer til å gjøre det. Jeg vet ærlig talt ikke, men jeg tror han vil ta steget ut og at han er klar for det, mener Runar Berg.

ÅRETS SPILLER: Patrick Berg gikk til topps på VG-børsen. Foto: Terje Pedersen / NTB

PS! Mandag kveld fikk Berg-familien Kniksens hederspris.