I 1. omgang sendte Lina Magull Tyskland i føringen etter at flere i det østerrikske forsvaret rotet bort ballen på klønete vis - noe som Alexandra Popp utnyttet. Angriperen sendte ballen 45 grader ut til Magull som hadde få problemer med å avslutte i det lengste hjørnet.

Men like før slutt kom den verste tabben.

Manuela Zinsberger skulle bare enkelt klarere ballen, men keeperen brukte for lang tid og klarerte rett i en årvåken Popp, som kastet seg inn med nebb og klør. Istedenfor at Østerrike kunne jakte ekstraomganger, gjorde Zinsberger tyskernes oppgave i sluttminuttene langt enklere.

– Jeg fikk ikke ballen vekk på rett tidspunkt. Hun taklet meg, og det ble mål. Sånn er det som keeper, når du vil delta aktivt i spillet. Da kan feil skje, og når jeg gjør feil kan det bli mål. Det skjedde i dag. Jeg beklager til laget, men det er også en del av jobben, sier keeperen til NRK.

– Det er helt unødvendig og utilgivelig, sa NRK-ekspert Carl-Erik Torp.

Det var en tydelig preget Zinsberger som ble trøstet av lagvenninnene etter kampslutt.

TRØSTES: Manuela Zinsberger blir trøstet av lagvenninne Viktoria Schnaderbeck etter kampen. Foto: JUSTIN TALLIS / AFP

– Trist og urettferdig for et godt østerriksk lag å avslutte mesterskapet på en slik måte, sa Vålerengas Elise Thorsnes i NRKs studiosending etter kampen.

Tyskland var store forhåndsfavoritter, men Norges overkvinner produserte nok av store sjanser til å sikre seieren på Brentford Community Stadium torsdag.

Østerrike hadde flere muligheter til å gå i ledelsen tidlig i kampen – med Marina Georgieva som headet i stolpen og Julia Hickelsberger-Füller som sløste vekk en god skuddmulighet. Istedenfor ble de straffet av Popp og Magull for ineffektivitet og dårlig forsvarsspill 25 minutter ut i kampen.

SCORET: Lina Magull sendte Tyskland i ledelsen 25 minutter ut i førsteomgang. Foto: LISI NIESNER / Reuters

20 sekunder ut i annenomgang var det tyskernes tur til å treffe metallet. Venstreback Giulia Gwinn avsluttet i stolpen innenfor Østerrikes 16-meter, men marginene var ikke på Gwinns side.

Marginene på sin side hadde heller ikke østerrikske Barbara Dunst som måket ballen i tverrliggeren fra rundt 35 meters hold, men duppen kom litt i det seneste laget. Så var det duket for nok et stolpetreff for østerrikerne da Sarah Puntigam avsluttet i stolpen på et hjørnespark like etter Dunsts knalltreff.

– Nå synes jeg synd på østerrikerne, sa NRKs kommentator Andreas Stabrun Smith da Østerrike avsluttet i stolpen for deres tredje gang etter 56 minutters spill.

Med drøyt ti minutter igjen å spille fikk TV-seerne servert det som kunne vært en kandidat til EMs vakreste mål da Klara Bühl skrudde ballen på nydelig vis, men den traff også metallet.

SEMIFINALE: Tyskland møter vinneren av Frankrike og Nederland i semifinalen. Foto: Alessandra Tarantino / AP

En av EMs verste bommer kom like etter da Bühl, fra langt enklere hold, skulle sende ballen i det åpne buret, men det sto fremdeles 1–0 etter at hun avsluttet, utrolig nok, utenfor mål.

Bühl ble reddet av sin lagvenninne Popp som straffet klønete keeperspill da Zinsberger skulle måke ballen langt opp, men som heller gikk i føttene på Popp og i nettmaskene.

Tyskland møter vinneren av Frankrike og Nederland i semifinalen.