For med 23 minutter igjen å spille ble Haaland spilt alene gjennom med Kölns keeper av lagkamerat Emre Can. Problemet skulle vise seg å være at sistnevnte ble taklet i pasningsøyeblikket.

Dommer Siebert burde latt spillet fortsette, men 37-åringen tok i stedet fløyten opp til munnen og så aldri at Haaland bare kunne trille ballen til side for hjemmelagets sisteskanse. I stedet blåste kamplederen frispark til Dortmund midt på Kölns banehalvdel og delte ut et gult kort til Salih Özcan for taklingen.

Haaland trodde knapt det han hørte og så. Nordmannen tok tak i ballen og løp mot Siebert, som bare vinket ham bort. Haaland kikket måpende på den tyske dommeren, men til ingen nytte.

Noen minutter før slutt ble jærbuen også byttet ut, etter å ha hatt en stor sjanse til å score tidlig i 2. omgang uten å lykkes.

– Dortmund er trolig ute av tittelkampen for godt. Det var en tannløs opptreden, skriver lokalavisen Ruhr Nachrichten i dekningen ført i pennen av blant andre journalisten Jürgen Koers.

FORTVILET: Haaland var ikke fornøyd med kampen mot Köln. Foto: AFP

Uavgjortresultatet betyr to tapte poeng i tittelkampen for gultrøyene. Nå er serieleder Bayern München plutselig seks poeng foran – med syv runder igjen å spille.

At Marius Wolf sendte Dortmund i ledelsen med et strøkent medtak og en like god avslutning etter bare åtte minutter hjalp lite da svenske Sebastian Andersson utlignet snaut 10 minutter før pause.

Haaland fikk muligheten til å sende de svart-gule i føringen igjen, men da nordmannen ikke lyktes, og dommer Siebert bommet grovt med vurderingen etter 67 minutter, endte det 1–1.

LYKTES IKKE: Haaland var nære tidlig i 2. omgang, men ble stoppet av Köln-keeper Marvin Schwabe. Foto: EPA

Da VG var i Tyskland i forbindelse med Dortmunds 1–0-seier over Mainz på onsdag, delte Sport 1-reporter Patrick Berger sin opplevelse av stemningen rundt klubben.

Den bærer preg av at gultrøyene røk ut av den tyske cupen 18. januar med et skuffende 1-2-tap for 2. Bundesliga-laget St. Pauli. 24. februar forsvant Dortmund også ut av Europa League i den første utslagsrunden mot Glasgow Rangers.

At håpet om å kunne ta Bundesliga-tittelen nå svinner hen, gjør ikke situasjonen bedre.

– Atmosfæren rundt klubben er veldig dårlig for tiden. Normalt sett er det bra å være på andre plass bak Bayern i serien, men det hjelper ikke så mye når de har røket ut av cupene. Folk ønsker seg mer. De vil bli mestere som i 2011 og 2012, selv om de vet at det er vanskelig å konkurrere mot Bayern. Derfor er det også så viktig å gjøre det bra i cupene, noe de ikke har klart, sier Berger til VG.

TRYKKET STEMNING: Den tyske Sport 1-reporteren Patrick Berger jobber fast med Borussia Dortmund. Foto: Joachim Baardsen, VG