Seier nummer tre kom etter forlengning. Der ble Sam Reinhart matchvinner med en scoring etter tre minutter og to sekunder.

– Det er mye som går vår vei nå, sa Panthers-backen Aaron Ekblad etterpå.

Nylig slo Florida-klubben overraskende ut grunnserievinner Boston Bruins etter et comeback. Panthers har vunnet alle sine seks siste kamper i Stanley Cup-sluttspillet.

I søndagens kamp tok Toronto Maple Leafs ledelsen ved Sam Lafferty, og gjestene gikk også opp i 2-1 i andre periode. Da var det Erik Gustafsson som fikk pucken i mål. Men begge ganger slo hjemmelaget tilbake etter scoringer fra Anthony Duclair og Carter Verhaeghe.

Maple Leafs må vinne fire oppgjør på rad for ikke å bli slått ut.

På vestkysten tok Seattle Kraken ledelsen 2-1 sammenlagt i kvartfinalen mot Dallas Stars. Det skjedde etter en klar 7-2-seier i egen hall. Første periode var målløs, men vertene fikk opp dampen i den andre og koblet grepet med fem mål.

Søndagens første NHL-kamp endte 8-4 til New Jersey Devils hjemme mot Carolina Hurricanes. Det ga spenning og en viktig 1-2-redusering etter tre oppgjør.