Det norske landslaget i ishockey scoret også lørdag bra med mål i 5-2-seieren over Tyskland i Lillehammer.

Petter Thoresens mannskap har dermed scoret tosifret mot tyskerne over to treningskamper. Torsdag vant Norge 5-1.

– Det er veldig bra å score ti mål mot en så sterk nasjon som Tyskland. Det er noe man har all grunn til å være stolt av. I perioder var vi rufsete i dag, men holder roen og klarer å komme tilbake i tredje periode ved å score et par mål. Det er stor arbeidsmoral og disiplinert stort sett hele tiden, sa Thoresen til TV 2.

Patrick Thoresen (i midten) var blant målscorerne for Norge i 5-2-seieren over Tyskland. Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

De første 20 minuttene var målløse, men Norge fikk en pangstart på midtperioden. Etter bare 31 sekunder lå pucken i nettet da Alexander Reichenberg scoret på en puck fra Ken André Olimb. Ikke lenge etterpå doblet Jørgen Karterud til 2-0.

Landslagssjefen så sin sønn Patrick Thoresen gjøre Norges tredje fulltreffer etter 28.42.

Tyskland reduserte to ganger mot slutten av perioden etter scoringer fra Matthias Plachta og David Wolf.

Ken André Olimb tegnet seg på scoringslista med litt under ti minutter igjen å spille. Mathias Trettenes la på til 5-2 halvannet minutt før slutt.