– Det har for meg vært ganske skremmende. Jeg føler jeg har blitt dolket i ryggen, sier Iversen til NRK.

Trønderen er ikke en del av laget som går fredagens 15- kilometer. Han har heller ikke vært en del av laget tidligere under OL. For Iversen ble og vraket til tremila.

– Den tidligere vrakingen lever jeg med. Nå ligger det mellom linjene at det er veldig spesielt.

Han sier videre at kan ikke skjønne at han har gjort seg fortjent til hva han har opplevd det siste døgnet.

Iversen ble tatt ut til OL allerede i desember, men siden ankomst Beijing og Kina, har ikke nordmannen gått en eneste øvelse.

Han reiste hjem fra Tour de Ski med en form som virket å være synkende. Mellom Tour de Ski og OL har det ikke vært verdenscuprenn, men Iversen har altså vært i troppen som reiste til Kina fra allerede før jul.

På spørsmål fra NRK om han var blitt lovet en plass på morgendagens 15-kilometer i klassisk, svarer Iversen følgende til statskanalen:

– Ja, det har jeg blitt, sier Iversen rett ut, uten at trønderen gå inn på noen detaljer rundt det hele.

I saken om Iversens er langrennssjef Espen Bjervig konfrontert med trønders uttalelser. Bjervig sier til NRK at han ikke uttaler seg om interne prosesser.

Torsdag natt norsk tid tok landslagstrener Eirik Myhr Nossum hvilke fire nordmenn som får gå fredagens 15-kilometer. Der ble Johannes Høsflot Klæbo, Hans Christer Holund, Pål Golberg og Erik Valnes presentert som det norske bidraget.

Etter å ha blitt vraket fra både sprinten og tremila, ble Iversen igjen funnet for lett. Noe han selv tok svært tungt kunne kvinnenes landslagstrener og Emils far, Ole Morten Iversen, fortelle til VG:

– Emil er langt nede. Han må få seg litt tid til å komme seg på beina og gå fort på ski igjen. Akkurat nå føler han at det er helsvart, sier Iversen.

VG spurte og langrennssjef Bjervig tidligere torsdag om hvorfor Emil Iversen ble tatt ut så tidlig til OL når han ikke får gå løp.

– Vi vet Emil Iversens potensial. Han har en svært imponerende historie og hadde gode løp i starten av sesongen. Men når vi har kommet hit og skal ta ut lag, har andre gått fort både tidligere i sesongen og her i Kina. Da blir det det naturlige laget.

– Ble han tatt ut for tidlig?

– Nei, han er aktuell for flere distanser her, men akkurat nå veies andre tyngre.