Marin Cilic (32) vant sin første ATP-turnering på tre år i sommer, han yppet seg med verdenstoer Daniil Medvedev i Wimbledon og tok OL-sølv i double.

Mot Casper Ruud fikk den tidligere verdenstreeren og US Open-vinneren det vanskelig.

Allerede i kroatens andre servegame brøt nordmannen og fikk kampen inn på sitt spor. På stillingen 5–2 ble den avbrutt av styrtregn. Da de startet igjen, avgjorde Ruud første sett på egen serve.

– Jeg synes det var en bra kamp. Jeg spilte bare ett dårlig game i kampen og det var det. Jeg er veldig fornøyd med seieren. Det er alltid litt vanskelig med en førstekamp på nytt underlag, og jeg merker selv at jeg har spilt mest på grus den siste tiden, sier Ruud til NTB.

Nordmannen fikk det langt tøffere i andre sett. Den 198 centimeter lange kroaten dro nytte av serven sin og Ruud slet med returen. Cilic utlignet til 1–1 i sett.

Da det dro seg til i tredje sett, viste Ruud seg imidlertid sterkest. Den norske 22-åringen brøt til 5–3 og servet så seieren i land.

Casper Ruuds fire turneringsseire fra årets sesong er alle ATP 250-turneringer. Ruud har nå vunnet tolv kamper på rad.

– Det hadde jeg ikke sett for meg etter Wimbledon. Jeg skal bygge videre på dette. Det er ikke ofte i karrieren at man kan oppleve så mange seirer på rad. Jeg har spilt mange gode kamper, så kanskje neste motstander tenker litt ekstra på at jeg har vunnet tolv på rad, sier han og ler.

Nå møter han vinneren i kampen mellom hjemmehåpet Félix Auger-Aliassime (16 i verden) og serbiske Dusan Lajovic (44) i den 3. runden. Casper Ruud er nummer 12 i verden.

Turneringen i Toronto tilhører Masters 1000-serien på ATP-touren. Dette er årets femte Masters-turnering av totalt åtte stykker i 2021. De regnes som de nest gjeveste etter de fire Grand Slam-turneringene.

Grand Slam gir 2000 poeng for seier, mens turneringene på ATP-touren gir henholdsvis 1000, 500 eller 250.

Poengene danner grunnlaget på spillernes ranking og hvilke åtte som får delta i det gjeve ATP-sluttspillet i Torino ved sesongslutt.

Casper Ruud er foreløpig nummer åtte på den listen, men er ventet å måtte kjempe tøft for å holde den posisjonen. Han regnes som klart best på grus og det er derfor knyttet stor spenning til hva han kan utrette i høstens hardcourt-sesong.

August er en ekstremt viktig måned fordi det spilles to Masters-turneringer før den rundes av med Grand Slam-turneringen US Open.

PS! Ulrikke Eikeri er sammen med sin amerikanske partner Catherine Harrison klar for kvartfinalen i double i kvinnenes WTA 1000-turnering i Montreal.