Hverken Mohamed Salah, Sadio Mané eller Luis Diaz, de tre som har startet de fleste seriekampene for Jürgen Klopp den siste tiden, var å se i startoppstillingen til kvartfinalen i FA-cupen.

I stedet hadde tyskeren funnet plass til navn som Oxlade-Chamberlain, Elliott, Tsimikas, Konaté, Gomez og Firmino.

Det skal sies at Roberto Firmino inntil nylig var en del av Liverpools supertrio, men i det siste har han måttet vike til fordel for Luis Diaz.

Og Firmino viste på ingen måte viste scoringsinstinkt da han sløste bort en av de største sjansene Liverpool har hatt i år, alene med Forest-keeper Horvath.

BOMMET: Roberto Firmino prøvde å lobbe alene med keeper. Foto: Isaac Parkin / Pa Photos

Nottingham Forest har ikke hatt så mye å juble for siden de vant serievinnercupen to år på rad i 1979 og 1980, og en tur til semifinalen i FA-cupen hadde vært en stor opptur.

Kvarteret før slutt hadde Bodø/Glimt-kjenningen Philip Zinckernagel tidenes mulighet til å sende hjemmefansen til himmels, da dansken fikk avslutte upresset fra 11–12 meter – men ballen strøk utsiden av stolpen.

NÆRE: Dette Zinckernagel-skuddet holdt på å overliste Alisson Becker. Så scoret Liverpool like etter. Foto: MOLLY DARLINGTON / Reuters

Og de ble straffet med en gang.

Liverpool raste i angrep, Tsimikas fant Diogo Jota på bakerste stolpe, og portugiseren pirket inn den avgjørende 1–0-scoringen med en lang tå.

– Det var en vanskelig kamp. De ga oss virkelig kamp, og vi måtte kjempe hardt for å gå videre, sier matchvinneren til Viaplay.

Det var det 19. målet til Jota denne sesongen i alle turneringer, noe som gjør ham til «portugisisk toppscorer» denne sesongen. Han passerte dermed Cristiano Ronaldos 18 mål.

– Det er vanskelig å si hvorfor det har fungert så bra for meg siden overgangen (fra Wolverhampton i 2020). Her har jeg mange flere muligheter til å score fordi vi angriper mer, kanskje det er derfor, sier Jota.

Søndagens scoring kom med høyrefoten. Syv av hans 19 mål har kommet med den. Syv andre har kommet fra venstrefoten, og fem med hodet.

I semifinalen venter deres store tittelrival i Premier League, Manchester City, som slo Southampton 4–1 i sin kvartfinale.

Den andre semifinalen er Chelsea mot Crystal Palace.