— Hvis jeg skulle valgt så skulle jeg avlyst den. For den ga spillere som ville spille fotball utrolig dårlige forutsetninger for å gjøre det. Så finnes det sikkert retningslinjer for dette, men for de som så på og skulle spille så var ikke dette all verden, sier Brann-treneren til VG.

Dommer Rohit Saggi sier til BT at han diskuterte banen med lagene i pausen og at de bestemte seg for å fortsette.

– Jeg skal ikke si at det var optimale spilleforhold. Det blir for dumt å si, men spillernes sikkerhet var ivaretatt, sier Saggi.

Været ble den store snakkisen i «fotballkrigen» som Viking vant 2-0, med en feststemt bortegjeng på slep fra Stavanger. Siddisene opplever eufori i byen og medaljejakt på bronseplass.

For Brann ble regndråpene bare nye tårer i en utfordrende sesong. Etter Mjøndalen og Tromsøs seire onsdag, betyr det at skadeplagede bergensere på kvalikplassen, har to poeng ned til førstnevnte på nedrykksplass – og seks poeng opp til trygg grunn.

VG LIVE: Fyldig kampreferat her.

– Det var spesielt. Det var ikke en fotballkamp, det var gjørmebryting. Det var likt for begge lag, men synd når kampen betyr så mye for begge lag. Jeg driter nå litt i det nå når vi tok tre poeng, gliser Vikings Kristoffer Løkberg i intervju med VG etter kampen.

– Det var helt fryktelig, legger han til. Se selv:

– Du må bare le, selv om det er vanskelig å ha humor på det når vi ender opp med å tape. For dessverre så teller poengene like mye som en vanlig fotballkamp, sier Branns Bård Finne.

– En parodi

«Vestlandsvær» var ikke i nærheten av beskrivende nok for spilleforholdene i Bergen denne torsdagen. Mengden nedbør som fosset ned på matta, vannpyttene på gresset, og publikums hoderisting over det de var vitne til, gjorde dette til en meget spesiell fotballkamp.

Gjentatte ganger stoppet ballen i gresset mens spillerne forsøkte å forsere fremover langs bakken. Det var nærmest håpløst.

Dommerteamet vurderte banen til kampklar.

– Det er en parodi. Det går ikke an å spille fotball, sa Veton Berisha i pausen.

Han mener ikke kampen burde vært stoppet, men står på at dette er en «parodi», og at spilleforholdene var fordel Brann.

– Det er krevende. Det blir mange lange baller opp i midten som begge lag må håndtere, sier Branns Sivert Heltne Nilsen.

– For meg blir det nærmest parodisk. Hadde jeg tilhørt et av lagene hadde jeg bedt om å få dette avlyst, sier Eurosport-ekspert Joacim Jonsson på TV-sendingen.

Ny keepertabbe

Det var i lufta det var «enklest å komme frem», men også der sliter Brann-keeper Lennart Grill. Tyskeren har levert flere svake involveringer og stygge tabber i høst. Mot Viking kom en ny.

Han glapp et innlegg fra Veton Berisha ned i beina på Sebastian Sebulonsen – U21-landslagsspilleren satte inn 1–0.

– Uansett hvor glatt ballen var, så skal ikke et slikt mål skje. Jeg beklager til laget, sier Grill.

Brann kjempet seg inn i Stavangerlagets boks og var svært nære utligning etter pause, men i stedet greide Zlatko Tripic – med et sjeldent vellykket fremspill langs den utfordrende matta – å nå innbytter Kevin Kabran som gjorde 0–2.

For Viking blir det duell med Rosenborg om tredjeplassen. Det passer trønder-Løkberg godt.

– Vi er i angrepsposisjon fremdeles vi. Vi kan vinne den tredjeplassen, mens det er katastrofe for Rosenborg om de taper den og ikke kommer til Europa. Vi har fryktelig lyst på den, mens de må forsvare den og prøve å karre den til seg. Så skal vi komme som gjedda i sivet, sier 29-åringen.