Det bekrefter hun i sosiale medier, i et innlegg på Instagram. Johaug la opp etter OL i fjor og kom hjem fra Beijing med tre gull.

«Flokken utvides», skriver Johaug på Instagram.

– Wow. Supergrattis, kommenterer svenske Frida Karlsson.

Johaug har vært forlovet med Nils Jakob Hoff siden nyttårsaften 2021. Paret bor sammen i Holmenkollen og har hunden Jäger.

Det var i Kuusamo i 2014 at Johaug avslørte at de to idrettsutøverne hadde blitt et par. Hoff ble verdensmester i roing sammen med Kjetil Borch i 2013.

– Så fantastisk, kommenterer skiskytter Tiril Eckhoff.

– Congrats, kommenterer USAs Jessie Diggins.

Petter Northug gratulerer også Johaug i sosiale medier. Heidi Weng legger igjen hjerter som kommentarer.

– Gratulerer, så fantastisk, skriver friidrettsutøver Karoline Bjerkeli Grøvdal.

HEIET PÅ JOHAUG: Nils Jakob Hoff var på plass i Holmenkollen for å heie frem kjæresten. Det ble nok en suuveren seier. Foto: Jostein Overvik / VG

Johaug har også uttalt seg om gladnyheten til NRK, hvor hun nå jobber som langrennsekspert. Barnet kommer i løpet av første halvår.

– Det er jo det største en kan oppnå. Det overgår alle gullene jeg har tatt, for å si det sånn, sier hun til

– Jeg synes det er veldig stas, og så må jeg si at jeg synes det er litt skummelt. At du ikke helt vet hva du går til. Men at jeg gleder meg veldig. Jeg føler det har skjedd veldig mye i 2022, sier Johaug videre.

Johaug avsluttet karrieren med seier på 10 kilometer i Falun i mars i fjor. Det aller siste hun gjorde var en 3. plass på mixed stafett.

– Ett eller to VM-gull til gjør ikke meg noe lykkeligere når jeg har opplevd alt som en langrennsløper bare kan drømme om, sa Johaug da hun la opp.

– Men hvis jeg sitter her om ti år og fortsatt hadde prioritert kun meg selv med ski, men ikke kunne få familie, kunne jeg aldri i verden levd med meg selv resten av livet, sa Johaug og la til:

– Det er det viktigste. Jeg har lyst til å bli mamma i fremtiden.

34-åringen forteller til NRK at hun har fått tips om den nye rollen fra venninne og tobarnsmor Marit Bjørgen.

– Jeg har pratet mye med Marit (Bjørgen), så jeg har fått litt tips om hva jeg skal kjenne etter og hva jeg kan trene. Jeg har fått god oppfølging av de folka jeg har jobbet med, både på Olympiatoppen og tidligere, sier Johaug til NRK.

Nils Jakob Hoff er utdannet lege og jobber for tiden på A-hus i Lørenskog. Han spesialiserer seg innen anestesi.

Han ble landskjent som harpespiller i Kjempesjansen på NRK i 2006. Han vant Mesternes Mester i 2022 etter å ha slått Bjørn Einar Romøren i finalen.